Nicolae Ciucă nu merge la întâlnirea cu sindicatele din seara aceasta

S.B.
Politică / 24 mai

Nicolae Ciucă nu merge la întâlnirea cu sindicatele din seara aceasta

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că nu merge la întâlnirea cu sindicatele din seara aceasta şi că a dispus formarea unei echipe ministeriale din care vor face parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene, iar din partea premierului merge Secretarul general, informează news.ro.

"Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest şi echuitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o îniţelegere şi să avem încredere unii în alţii că acest demers se va încheia cât mai curând", a afirmat premierul Nicolae Ciucă despre negocierile cu sindicatele din educaţie.

"Încep şedinţa de guvern făcând referire la subiectul care este pe ordinea de zi a dialogului între Guvern, coaliţie şi sindicatele din Învăţământ, în sensul menţinerii dialogului şi identificării soluţiilor, astfel încât greva din Educaţie să înceteze şţi să avem elevii cât mai curând la şcoală şi să avem asigurate condiţiile care tot ceea ce ţine de programul de derulare a examenelor de final de an ai aibă loc conform calendarului, ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, având o echipă a executivului, cât şi a legislativului care să poată să asigure încrederea necesară pe măsurile pe care noi le-am propus structurilor sindicale să se şi înfăptuiască", a spus premierul în deschiderea şedinţei de guvern.

Nicolae Ciucă a arătat că au luat decizii care au venit în întâmpinarea tuturor problemelor acumulate în Educaţie.

"Am căutat să ne aliniem cumva la conţinutul legilor educaţiei. Doresc doar să subliniez că din momentul preluaării guvernării am alocat suplimentar 8 miliarde de lei, sumă care într-adevăr nu acoperă nevoile şi problemele acumulate în ultimii 30 de ani, dar care repară şi îmbunătăţesc acele elemente care, pe bună dreptate, sunt aduse în dezbatere de reprezentanţii corpului didactic. Cu toţii suntem de acord că educaţia trebuie să rămână prioritatea numărul unu, alături de sănătate. Nu am făcut altceva decât să aliniem discursul pe care cu toţii l-am avut la măsuri concrete, măsuri care nu pot fi rezolvate o singură dată printr-un numitor comun. Ele vor trebui să fie aplicate într-un calendar, cu o bugetare şi pe o linie de dialog care va fi permanent deschisă cu personalul didactic şi nedidactic astfel încât să avem un suistem de educaţie performant şi care să asigure şansă la educaţie oricărui copil", a mai spus şeful Executivului.

Ciucă a arătat că în această după-amiază, pentru că nu vor finaliza şedinţa de guvern până la ora începerii întâlnirii cu reprezentanţii sindicatelor, a dispus formarea unei echipe ministeriale din care vor face parte miniştrii Educaţiei, Muncii, Finanţelor şi Fondurilor Europene, iar din partea prim-ministrului va participa secretarul general al Guvernului.

"Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest şi echuitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o îniţelegere şi să avem încredere unii în alţii că acest demers se va încheia cât mai curând", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Are treabă.

    1. exact, sau poate nu-i da voie mama sa iasa in oras asa tarziu, are lectii de facut

      A fost politicos, nefiind invitați toți vice-prim-miniștrii.

      Putea trimite ministrul digitalizării cu o cartelă gata să arate cum funcționează. 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro