NICOLAE CIUCĂ: "Nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri"

G.B
Politică / 22 decembrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicoale Ciucă a dat asigurări astăzi că Guvernul nu vizează creşteri de taxe şi de impozite anul viitor şi că în proiectul de buget sunt prevăzuţi 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, reprezentând cea mai mare alocare din ultimii 32 de ani, potrivit Agerpres.

"Nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menţine regimul fiscal actual al IMM-urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investiţiilor şi toate măsurile aflate în vigoare pentru susţinerea antreprenorilor. Vom sprijini accesul la finanţare al IMM-urilor, prin continuarea programului IMM Invest, esenţial pentru susţinerea companiilor, afectate grav de criza COVID-19", a spus el în cadrul dezbaterilor din plenul reunit al celor două Camere.

Ciucă a menţionat că bugetul pentru anul viitor "se fundamentează pe stabilitate şi predictibilitate", coordonate menite să încurajeze investiţiile.

"Este bugetul cu cea mai mare alocare a investiţiilor din ultimii 32 de ani, fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde de lei. Reprezintă, practic, dublul sumei investiţiilor realizate în România în anul 2019", a mai spus el.

Potrivit premierului, ţinta Guvernului este "reducerea treptată a deficitului bugetar" pe parcursul următorilor ani, în condiţiile în care efectele pandemiei sunt resimţite în continuare la nivel naţional şi global.

"Suntem foarte responsabili în respectarea angajamentelor cu partenerii noştri externi. În întrevederile avute, zilele trecute, la Bruxelles, cu înalţi oficiali ai UE, am informat cu privire la adoptarea proiectului bugetului pentru anul 2022, evidenţiind preocuparea noastră pentru menţinerea stabilităţii fiscal-bugetare în linii şi cu angajamente asumate de România, în ceea ce priveşte revenirea în limitele Pactului de stabilitate şi creştere", a amintit el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb