NICOLAE CIUCĂ:"Planul naţional împotriva cancerului va asigura instrumentele necesare pentru partea de prevenţie şi tratament"

V.G.
Politică / 6 octombrie 2022

"Planul naţional împotriva cancerului va asigura instrumentele necesare pentru partea de prevenţie şi tratament"

Planul naţional împotriva cancerului va asigura instrumentele necesare pentru partea de prevenţie şi tratament, a declarat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, la consultările cu pacienţi cu afecţiuni oncologice organizate în contextul Lunii Internaţionale de Conştientizare despre Cancerul de Sân, relatează Agerpres.

"Vă mulţumesc pentru tenacitatea şi curajul dumneavoastră de a fi dus la capăt un proiect în care v-aţi angajat, sigur, nu de bună voie. Fiecare dintre dumneavoastră aţi întâmpinat probleme de sănătate, care, din punctul meu de vedere, v-au dat suficientă tărie să puteţi să veniţi astăzi să susţineţi o cauză şi apreciez foarte mult deschiderea şi voinţa de a face în aşa fel încât să trageţi un semnal de alarmă pentru tot ceea ce înseamnă nevoia de coordonare instituţională şi de coordonare a voinţei, astfel încât să putem să gestionăm cât mai bine efectele pe care le produce această boală", a transmis prim-ministrul.

El a subliniat importanţa prevenţiei, menţionând că aceasta este o componentă bine definită în planul naţional care urmează să fie adoptat.

"Ştiu care au fost demersurile dumneavoastră, sunt ani în care aţi încercat să vă faceţi vocile auzite şi ştiu, de asemenea, că din generozitate nu aţi luptat doar pentru dumneavoastră, ci pentru toate doamnele care au astfel de probleme şi care trebuie să fie ajutate şi sprijinite de la nivel instituţional. Am înţeles foarte bine dialogul pe care l-aţi avut cu o parte din colegii aflaţi astăzi la această întrunire şi vreau să vă asigur că au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă să găsească soluţii. Mai important decât atât, eu cred că, odată ce vom avea aprobat în lege Planul naţional de luptă împotriva cancerului, vom avea şi instrumentele necesare astfel încât să putem să gestionăm aşa cum se cuvine, atât partea de prevenţie, cât şi partea de tratament", a arătat premierul Ciucă.

Potrivit acestuia, este nevoie de sprijin financiar care poate fi asigurat prin liniile de finanţare atât de la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Sper că, odată ce vom face publice soluţiile pe care le-am identificat la o parte dintre problemele semnalate de către dumneavoastră, să putem să dezvoltăm şi să coagulăm mai departe, astfel încât planul să devină cât mai concret aplicabil. Ca atare, vă rog să continuaţi cu aceeaşi voinţă şi cu acelaşi curaj să expuneţi toate aceste probleme şi să insistaţi, astfel încât să putem duce acest proiect la bun sfârşit. Sunt mii de oameni în România care aşteaptă ca acest program să poată să devină operaţional. Ştiu că în România prima cauză a mortalităţii sunt bolile cardiovasculare, imediat după aceea vin problemele oncologice. Ca atare, avem nevoie să începem de undeva", a menţionat prim-ministrul.

La evenimentul de la Palatul Victoria au participat reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale cu responsabilităţi în implementarea programelor oncologice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrajeala!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro