NICOLAE CIUCĂ:"România devine prima ţară din UE care are un plan pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte sprijinul refugiaţilor din Ucraina"

S.B.
Politică / 26 iulie

"România devine prima ţară din UE care are un plan pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte sprijinul refugiaţilor din Ucraina"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, în dechiderea Conferinţei "A vision for medium and long- term Refugees Response in Europe - Romania's Plan for an integrated and inclusive response to protect Refugees from Ukraine", că România devine prima ţară din UE care are o viziune şi un plan pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte modalitatea în care îi vom sprijini pe refugiaţii din Ucraina să se integreze cât mai facil la noi în ţară, informează news.ro.

"Am trecut împreună, în ultimele şase luni, prin momente nu numai dificile, dar aş spune şi unice în context european, în procesul complex de realizare, de construcţie a răspunsului strategic al României la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina. Faptul că astăzi putem vorbi despre intrarea în etapa a doua de intervenţie destinată măsurilor de integrare pe termen mediu şi lung, după părerea mea este rezultatul unui efort comun, de tip "whole society response," care a presupus implicarea specialiştilor din cinci ministere, a agenţiilor ONU prezente în România, a tuturor instituţiilor Uniunii Europene care au fost şi sunt prezente în România şi aş sublinia, în mod aparte, a întregii societăţi civile într-o formulă de coordonare şi dialog pe care, aşa cum am anunţat încă de la început, am asumat-o la nivelul guvernului prin Cancelaria primului-ministru", a spus premierul în mesaj.

El a continuat: "Pot afirma fără teama că greşesc, că România devine astfel prima ţară din Uniunea Europeană care are o viziune şi un plan pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte modalitatea în care îi vom sprijini pe refugiaţii din Ucraina să se integreze cât mai facil la noi în ţară şi să poată să dobândească acea independenţă personală, fără a resimţi toate aceste efecte ale războiului din ţara vecină".

Şeful Executivului a precizat că "ştie că nu este uşor, iar în această direcţie consideră că Planul naţional destinat măsurilor de protecţie şi incluziune a persoanelor strămutate din Ucraina, beneficiare de protecţie temporară în România, plan pe care l-a aprobat recent prin ordonanţă de urgenţă, vine cu măsuri concrete de sprijin în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii, ocupării, locuirii, copiilor şi grupurilor vulnerabile, pentru care au alocat un buget atât din fonduri europene, cât şi din fonduri publice".

"În baza parteneriatului pe care îl avem cu agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite, în coordonarea UNHCR România, aceştia au dezvoltat şi aprobat propriul plan de răspuns la criza umanitară a refugiaţilor care vine să completeze şi să extindă măsurile de intervenţie din cadrul planului guvernamental. Apreciez că, împreună, cele două planuri reprezintă răspunsul României la criza umanitară a refugiaţilor pe termen mediu şi lung şi deschid orizontul unei bune practici şi abordări strategice la nivel european", afirmă Ciucă.

Premierul a mulţumit "tuturor celor care s-au implicat nemijlocit în acest demers, pentru efortul pe care l-au realizat şi, totodată, şi-a exprimat încrederea că vor monitoriza şi vor coordona cu succes implementarea acestuia".

"Doresc, de asemenea, în nume personal, să mulţumesc domnului Pablo Zapata, reprezentantul UNHCR în România, şi, de asemenea, doamnei Mădălina Turza, consilier de stat în Guvernul României, pentru întreaga disponibilitate şi pentru modul în care s-a implicat personal în coordonarea şi organizarea tuturor activităţilor ca aceste două planuri să devină funcţionale şi, desigur, s-a implicat în organizarea acestui eveniment. Vă asigur de întreg sprijinul meu şi îmi exprim, în continuare, disponibilitatea, şi când spun îmi exprim disponibilitatea mă bazez pe acest spirit pe care l-am remarcat încă de la început, al cetăţenilor români, al organizaţiilor neguvernamentale, al tuturor celor care au vrut să dea o mână de ajutor şi sunt convins că prin acest gest de solidaritate şi empatie vom continua să arătăm tuturor că românilor le pasă şi că există disponibilitate pentru a putea să ajutăm ori de câte ori este nevoie. Vă mulţumesc şi vă doresc succes în continuare!", mai afirmă premierul în mesaj.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Asta-i prioritatea noastra? Si ne mai si laudam ca prostii?

  De azi incolo nu-l mai pot considera pe Ciuca decat un biet caprar!! Nu mai merita pensia nesimtita pe care ei o numesc de serviciu!

  Numai pentru propriul popor nu pare ca au vreun plan de sprijin...

  si tot prima din ue care nu are nici un plan cu proprii cetateni , faceti politica din carpaceli de pe zi pe alta . mai bine taceai .

  are planul de a falimenta tot ce i privat mic si mijlociu prin marirea taxelor si impozitelor decise, triplarea facturilor la gaz,energie, alimente si dublarea pretului motorinei in 2 ani....asta i planul pe termen mediu si lung....colonia pensionarilor-bugetarilor-asis tatilor social....doar astora l i se da, sa mearga sa i voteze.

  Handicapatul asta ne este decat un mos Teaca unsuros, care s-a lacomit si el la ciolan.

  Este o biata marioneta, nu stie nici pe ce lume este. Executa doar ordinele perciun. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro