NICOLAE CIUCĂ:"Ţara noastră este un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului"

V.G.
Politică / 11 octombrie 2022

"Ţara noastră este un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului"

Premierul Nicolae Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Colette Avital, secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti, context în care a reafirmat angajamentul ferm al României pentru promovarea memoriei Holocaustului şi combaterea antisemitismului, relatează Agerpres.

Potrivit Guvernului, premierul a dat ca exemple în acest sens progresele înregistrate în implementarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023, precum şi activitatea susţinută a Comitetului interministerial însărcinat cu monitorizarea implementării Strategiei.

Totodată, prim-ministrul a precizat că România este un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului şi încurajarea cercetării şi educaţiei despre Holocaust.

Nicolae Ciucă a amintit că săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria, a fost semnat contractul de finanţare prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR) a Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, adaugă sursa amintită.

Colette Avital, secretar general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti şi preşedinte al Centrului Organizaţiilor Supravieţuitorilor Holocaustului din Israel, şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile României de prezervare a memoriei Holocaustului, combatere a antisemitismului şi onorare a memoriei victimelor Holocaustului.

El mulţumit premierului pentru semnarea Memorandumului de Înţelegere dintre România şi Israel având ca obiect procedura acordării indemnizaţiilor reparatorii supravieţuitorilor Holocaustului rezidenţi în Statul Israel şi a salutat activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor în ceea ce priveşte procesul de restituire a proprietăţilor evreieşti, se mai arată în comunicat.

În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre reluarea activităţii grupului de lucru pentru problematica restituirii proprietăţilor evreieşti şi a pensiilor pentru supravieţuitorii Holocaustului, de la nivelul Secretariatului General al Guvernului. Ambele părţi au susţinut importanţa reactivării grupului, astfel încât procesul de restituire să fie accelerat.

La întâlnire a participat şi ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, care a subliniat calitatea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, accentuând potenţialul de dezvoltare a relaţiilor economice, în special în domeniile energiei, turismului sau al industriei alimentare, precizează sursa citată.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro