Nicolae Ciucă: Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine

S.B.
Politică / 16 martie

Nicolae Ciucă: Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine

Premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL afirmă, joi, că viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine, el precizând că Guvernul are în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1, informează news.ro.

Potrivit acestuia, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi.

"Am participat, astăzi, la semnarea unui acord între Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz pentru construirea unui important gazoduct, estimat la 500 milioane euro. Este vorba despre o conductă de 308 km pe direcţia Tuzla-Podişor, care va lega perimetrele de exploatare din largul Mării Negre de nodul tehnologic de la Podişor, judeţul Giurgiu. Acordul este un element decisiv în realizarea investiţiei în bogatul perimetru maritim Neptun Deep", spune premierul în postare.

Şeful Executivului precizează că "nodul tehnologic de la Podişor asigură legătura cu două trasee importante de transport a gazului metan: Coridorul Transbalcanic şi Coridorul Vertical, din care face parte şi conducta BRUA".

"Prin conectarea zonei de producţie a Mării Negre de nodul Podişor, gazul românesc extras de platformele maritime va fi valorificat rapid şi eficient pe piaţa internă, dar şi pe pieţele internaţionale.

Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine. Avem în plan construirea unităţilor 3 şi 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă şi retehnologizarea unităţii 1. De asemenea, creşterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic naţional, programul de susţinere a prosumatorilor şi măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi", a mai menţionat premierul.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Lauda-ma gura...

  1. omul vorbeste la timpul viitor, hartia suporta orice...

  Asa e,viitorul nostru energetic arata super bine.ati inchis termocentrale care produceau mii de gw si nu ati pus nimic in loc.pana in vara ne mai lasati fara 660 gw.vai de capul tau de trompetist.

  Nicolae Ciucă este un Tartan bășit și un plagiator nesimțit. Din partea mea pentru acest nenorocit, pentru Iohannis și pentru PNL un mare Huo.

  Germania si Spania se opun includerii energiei atomice in programul UE de energie regenerabila. Si bine fac. Energia atomica este la fel de poluanta ca arderea gazului natural, daca se include, asa cum este normal, tot lantul de productie, de la minele de uraniu, imbunatatirea lui si apoi stocarea deseurilor (care nu pot fi neutralizate). Si nici nu este regenerabila. Doar mincinosii ticalosi nu va spun aceste detalii. Jos energia atomica.

  1. Coment absolut PE LANGA ADEVAR,

   Germania fara curentul francez din centralele nucleare

   ar fi in aer si nici consumul populatiei nu se poate satisface 

   avand in vedere ca viitorul energetic al României incepea sa arate din ce în ce mai bine, am intodus taxa de solidaritate, cu speranta ca va arata din ce in ce mai rau

  Un tr.dat.or a pierdut inependenta energetica a Romaniei. A inchis termocentralele si va inchide si Oltenia.Nu se pune nimic in loc. Suntem datori vanduti si numai avem nimic al nostru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro