Abonament gratuit

NICOLAE ROBU DESPRE FIRMA CARE A FĂCUT DERATIZARE ŞI DEZINSECŢIE:Nu a solicitat niciodată acord comercial de la Primăria Timişoara şi nici nu a primit

B.F.
Miscellanea /

Nu a solicitat niciodată acord comercial de la Primăria Timişoara şi nici nu a primit

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că în urma unei verificări s-a stabilit că firma Bistim Dera SRL, care a făcut dezinsecţia şi deratizarea în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8, în care au murit doi copii şi mama unuia dintre aceştia, nu avea acord comercial de la Primăria Timişoara.

"Acei oameni, firma, sunt iresponsabili. Este nepermis să funcţionezi fără autorizaţie. Firma respectivă nu a solicitat niciodată acord comercial de la Primăria Timişoara şi nici nu a primit. Nici nu ştie nimeni de firmă. Azi mi s-a prezentat un banner pe ecartul unei spălătorii, prin care firma îşi face reclamă. Să te apuci de activităţi într-un asemenea domeniu, cu un asemenea grad de risc, este lipsă de responsabilitate fără limită. Să foloseşti substanţe fără să te documentezi este tot o lipsă de responsabilitate", a declarat Nicolae Robu.

Edilul a făcut apel la timişoreni să fie precauţi atunci când fac contracte pentru deratizări sau dezinsecţii.

Nicolae Robu a spus că firma respectivă ar fi trebuit să aibă un acord comercial. El a anunţat şi o campanie de control la toate firmele.

Ioan Sorin Buţă, patronul Bistim Dera SRL, firma care a făcut dezinsecţia şi deratizarea în blocul de locuinţe din Timişoara în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, a fost reţinut.

Acuzaţiile care i se aduc lui Ioan Sorin Buţă sunt omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise.

Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate nu doar dezinsecţie şi deratizare, ci şi operaţiuni de curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada.

Are sediul într-un apartament de bloc din Timişoara, cu un singur asociat care e şi administrator. Şi-a început activitatea în 2015. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri, adică totalul vânzărilor facturate, de 142.759 de lei. Tot în 2018 a înregistrat un profit net de 19.000 de euro şi datorii de peste 1.000 de euro, în condiţiile în care cu un an înainte, datoriile firmei depăşeau 50.000 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au anunţat că în procesul de deratizare a blocurilor din Timişoara, printre care cel în care trei oameni şi-au pierdut viaţa, există indicii că a fost folosită substanţa Delicia - Gastoxin care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie