Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2021

Grafică de MAKE

Grafică de MAKE

Radu Soviani

Nicu Marcu, actualul Preşedinte ASF, este pentru mine cel mai bun exemplu al imposturii la nivel înalt în administraţia din România.

El şi-a ţinut ascunse veniturile din sinecura de la ASF cât de mult a putut, iar, mai nou, a dispus secretizarea salariilor nesimţite în raport cu persoanele fără calificare reală angajate/promovate pentru simplul motiv că sunt rudele "cui trebuie".

Nicu Marcu (52 de ani), exmatriculat de la o primă facultate, care nu a intrat la o facultate pe care să reuşească să o absolve până la 24 de ani a reuşit performanţa să nu aibă niciun loc de muncă până la 28 de ani. El a decolat după vârârea la Colegiul Naţional de Apărare (SRI) şi Institutul Diplomatic Român (SIE). Ca Preşedinte ASF în urma numirii de către Parlament în 26 iunie 2020, el a minţit constant în declararea veniturilor sale aferente funcţiei de Preşedinte ASF, poziţie în care a ajuns printr-un troc politic: Marcu renunţă la poziţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi (plătit mai puţin), pentru ca aceasta să îi fie repartizată socrului lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu. Ticăloşia a fost girată de PSD-Ciolacu, PNL-Orban, Pro-Romania şi ALDE.

Nicu Marcu este un plagiator care şi-a construit cariera prin fraudă ştiinţifică. Ca să se împopoţeneze drept cercetător de renume mondial, el şi-a însuşit prin fraudă 92.000 de lei de la Academia Română pe articole furate, ca bursier, dar fără să respecte condiţiile de plată a bursei (Academia Română încă nu a finalizat cercetările pe care mi-a spus că le face privind furtul din bani europeni în legătură cu bursa lui Nicu Marcu).

Frauda ştiinţifică a continuat la Nicu Marcu, când şi-a obţinut titlul de profesor universitar la o universitate fantomă (neacreditată şi defiinţată), publicând articole ştiinţifice "de grup" într-o revistă panaramă în care erau citaţi ca autori inclusiv staruri porno.

Cu articole "ştiinţifice" (puţine şi furate) de unic autor şi cu articole panaramă (multe), de grup, Nicu Marcu ajunge chiar şef de şcoală doctorală la ASE, unde îi plătiţi din bugetul public peste 130.000 de lei anual.

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

În frauda sa ştiinţfiică - care a avut drept scop pentru înzorzonarea în "academician" a ruralului de la Desa, Judeţul Dolj - Nicu Marcu, el nu a ezitat,deşi a fost şi Preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate, să fure TVA, prin licitaţie trucată, de la compania de stat Poşta Română.

Cine fura azi un ou, mâine va fura un bou. Aşa şi-a furat Nicu Marcu şi un doctorat Honoris Causa, de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Pe articole furate (unul scris de un tip care acum îi este angajat la ASF, iar celalălat furat de la un celebru profesor italian), şi având în audienţă pe apărătorul de plagiatori Sorin Cîmpeanu (actualul ministru al Educaţiei) şi pe Paul Stănescu - baronul roşu al PSD, al cărui ginere urma să fie plătit regeşte de către Nicu Marcu, Nicu Marcu a promovat Preşedinte ASF. Ulterior şi-a plătit poliţa faţă de baron şi l-a avansat pe nevolnicul ginere al fostului cercetat penal Paul Stănescu, respectiv pe Marius Robert Modan, în poziţia de şef de serviciu la ASF.

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Acest articol nu este însă despre frauda academică/ştiinţifică şi în general umană, prin care un posesor de Dacia Papuc, biet contabil la păduri, hoţ academic şi chiar financiar (TVA) a ajuns să conducă Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Asta aţi putut vedea în ancheta mea din ianuarie - iunie 2021, pornită de la faptul că Nicu Marcu a mai vrut să vă fure până la un miliard de lei pe an, dumneavoastră persoanelor fizice asigurate şi companiilor, prin ticăloşia eşuată numită ,,decontare directă obligatorie''. În esenţă, ca un veritabil maradonist, Marcu a vrut să vă scumpească asigurările obligatorie RCA cu până la 20%. În fiecare an şi în plină cirză, urma astfel să vă ia un miliard (circa 200 de milioane de Euro) . în timp ce tolera, cu ştiinţă, falsificările de ,,bonitate'' ale unor companii trompetă gen City Insurance or Euroins, la care, în loc să le supravegheze şi să le oblige să aducă capital, Marcu stătea de şase.

Acest articol este despre realitatea că fostul contabil de la ocolul silvic, ajuns Preşedinte ASF, vă minte în continuare şi despre cum ascunde sumele pe care dumneavoastră, asiguraţii, investitorii de piaţa de capital şi contributorii la sistemul de pensii obligatoriu (dar administrat privat), vi le sifonează, ca salarii pentru sinecuri.

Încă din 12 februarie 2021, am solicitat oficial ASF să îmi comunice veniturile a două personaje extrem de controversate şi chiar dubioase din ASF: veniturile pentru Nicu Marcu (fraudă ştiinţifică) şi pentru fostul lucrător al Securităţii de la Unitatea ,,F'' - Fantome a securităţii lui Ceuşescu (anti-Nato), ajuns director de cabinet al lui Marcu după părăsirea intempestivă a SRI (Generalul George Viorel Voinescu):

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Deşi le cunoşteau şi nu exista (aparent) niciun motiv pentru a îmi răspunde rapid, onest şi concret la întrebări, Nicu Marcu a refuzat răspunsul.

Şapte zile mai târziu, ASF îmi răspnde prin noul director de comunicare (prietenul meu Daniel Apostol), următoarele:

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Adică să mai aştept până la 30 iunie 2021. De ce s-ar fi ascuns?

S-au ascuns pentru că aveau două scopuri: să acopere minciuna lui Nicu Marcu într-un interviu pentru hotnews, din 1 februarie 2021, unde plagiatorul minţea că el câştigă doar ,,54.132 lei pe lună'', dar şi să dea timp lui Nicu Marcu şi fostului securist George Viorel Voinescu să secretizeze salariile de la ASF.

Întrucât ştiţi că urmăresc subiectele, am căutat permanent după 30 iunie 2021, pe site-ul ASF, declaraţiile de avere ale celor 2, şi numai.

Surpiza 1: Până în 20 August 2021 (la aproape 2 luni de la termen), declaraţiile de avere ale celor 2 (şi ale altora), nu au fost publicate. Şi am văzut că pe site-ul ASF, la rubrica declaraţii de avere, apărea în 20 August 2021, ora 12.27, următorul mesaj: "Această secţiune este în curs de actualizare".

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Ooops. Prin urmare am trimis de îndată următoarea solicitare de informaţii publice, la ora 12.30, vineri, 20 August 2021, către ASF:

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Surpriza 2: ASF nu îmi răspunde, dar brusc (oare contrainformativ?) Ziarul Financiar al insolventului Adrian Sîrbu publică sâmbătă dimineaţă (21 August 2021), câteva informaţii mincinoase despre veniturile lui Nicu Marcu, ratând ştirea: ASF a secretizat salariile pilelelor angajate pe alte criterii decât performanţa:

În plus, ZF mai trage o dudă mincinoasă: Nicu Marcu ar fi încasat doar 12.000 de Euro net în tot anul 2020:

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

În mod evident, ceea ce a publicat ZF este un fake-news, în încercarea de a acoperi demersurile mele de informare a publicului privind veniturile reale ale Piştălăului, după ce am trimis solicitare oficială în 20 August 2021 pentru ca ASF să intre în legalitate.

În plus, veniturile nete ale lui Marcu în 2020 au fost de 702.278 lei (curs mediu 4,8371 lei pentru un Euro, deci 145.185 de Euro pe an), doar că 391.563, respectiv 81.000 de Euro au fost încasaţi, net, doar de la ASF, pentru un mandat de 6 luni şi 2 zile. Marcu a fost numit de către Parlament, prin neverificarea reală a condiţiilor de experienţă de minimum 9 ani în instituţiile financiare şi de credit, în 26 iunie 2020,. Veniturile declarate de Marcu includ asfel 6 luni şi 2 zile de Preşedinte ASF: 81.000 de Euro.

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Oricum ai da-o, salariul net de Preşedinte ASF nu iese 12.000 de Euro/lună, ci cam 13.500 de Euro pe lună. Adică, cam 65.000 de lei PE LUNĂ (nu pe an, cum susţine mincinos ZF), ceea ce presupune o plată brută din banii asiguraţilor, investitorilor pe piaţa de capital şi a contributorilor la pilonul II de pensii de peste 100.000 de lei pe lună (brut), respectiv circa 20.000 de Euro lunar.

Prin urmare, veniturile lunare ale lui Nicu Marcu se dovedesc a fi departe de mincinoasa sumă de 54.132 de lei avansată în februarie 2021, respectiv mai mari cu minimum 20%.

Pentru rigoare matematică, dacă Marcu ar fi avut "doar" salariul de 54.132 de lei pe lună, pentru 6 luni (iulie - decembrie 2020), veniturile sale ar fi totalizat "doar" 324.792 lei. Mai punem două zile din iunie 2020 (29, 30 iunie), ceea ce ar însemna încă 4.511 lei, deci un total de 329.303 lei pentru 6 luni şi 2 zile.

Totuşi Marcu declară încă 62.260 de lei în plus pentru 2020, până la 391.563 lei pentru 6 luni şi 2 zile (din care cel puţin o lună de concediu de odihnă).

Iar veniturile reale pentru 2020 ar putea fi cu încă peste 50.000 de lei mai mari, întrucât, din informaţiile mele, a doua "prima anuală" pentru "performanţă" pe care şi-a acordat-o Marcu, în valare de peste 50.000 de lei, a fost plătită în ianuarie 2021, şi, prin urmare, nu apare în declaraţia de avere din 2020 (intrând la veniturile anului 2021 şi o vom vedea în declaraţia de avere din 2022.

Cu acea primă anuală, veniturile reale ale lui Nicu Marcu din anul 2020, ca Preşedinte ASF, depăşesc în mod real 441.000 de lei, adică peste 90.000 de Euro, pentru 6 luni "lucrate". În mod real, peste 15.000 de Euro net, pe lună, respectiv mai mult de 20.000 de Euro brut lunar. Din banii asiguraţilor, investitorilor de pe piaţa de capital şi a viitorilor pensionari "privaţi".

De banii aştia a vrut să vă scumpeacă vouă asigurările obligatorii cu până la 20%, prin mecanismul ticălos motivat de "Brexit" al decontării directe obligatorii pentru RCA;

De banii aştia, în 2020, a stat de şase la fraudele de la City Insurance, societate care nu îndeplinea indicatorii de lichiditate şi solvabilitate, şi în favoarea căreia a vrut să vă scumpească vouă asigurările (ca să nu ia banii de la acţionari şi să vă pună pe voi să plătiţi frauda).

De bania ăştia, în 2020, a stat de şase la neregulile lui Bogdan Drăgoi&Co în privinţa SIF-urilor.

De banii aştia, în 2020, nu a dat doi bani pe voi. Şi nu a fost numai atât.

Din motive doar de Adrian Sîrbu ştiute, Ziarul Financiar nu se opreşte şi asupra celei mai importante ştiri (după ce prima prezentată a fost un fake) şi anume, secretizarea salariilor angajaţilor de la ASF, mulţi dintre ei pile/sinecuri.

Cel mai elocvent exemplu este al fostului lucrător al Securităţii anti-NATO de dinainte de 1989, George Viorel Voinescu, fost adjunct al directorului SRI în perioada în care SRI subordona prin protocol Justiţia, inclusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară (protocol semnat de Mişu Negriţoiu în mai 2014)

Declaraţia de avere pentru anul 2020 (depusă în 2021) de fostul securist al unităţii "F" (Fantome) - unitate care avea în obiectiv inclusiv spionarea oficialilor ţărilor NATO (acum parteneri) este atipică, din toate punctele de vedere:

1.Declaraţia de avere a lui George Viorel Voinescu pare să fie redactată mai degrabă la SRI, serviciu de unde se presupune că a fost înlăturat prin pensionare specială, statutul de ofiţer (acoperit) SRI şi director de cabinet al contabilului de la păduri Nicu Marcu, fiind incompatibil;

2.Declaraţia de avere a lui Geroge Viorel Voinescu este singura din ASF care are un cod de bare:

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

De altfel, încă din septembrie 2020 (când se presupune că nu mai lucra la SRI şi nu mai avea nicio legătură cu serviciul fiind pensionat la 56 de ani cu pensie de peste 10.000 de lei pe lună), nu ştiu cum se face că declaraţia de avere a lui Voinescu arata fix ca cele de la SRI, deşi, teoretic, lucra la ASF.

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

Însă ştirea este că venitul net al fostului lucrător al Securităţii anti-NATO de dinainte de 1989, în calitate de director de cabinet al lui Nicu Marcu au fost secretizate.

Din informaţiile mele, pe lângă pensia de 2000 de Euro pe lună (pe care o încasează de la 56 de ani, urmând ca în funcţie de speranţa de viaţă să încaseze o pensie de peste 700.000 de Euro în următorii 30 de ani), fostul securist câştigă la ASF circa 6.000 de Euro pe lună net.

În declaraţia de avere, venitul de 6.000 de Euro pe lună net (eu am solicitat încă din februarie 2021, de la ASF, să îmi comunice salariul fostului securist), este ascuns, fiind secretizat.

Nicu Marcu şi fostul lucrător al Securităţii, generalul SRI Voinescu, secretizează salariile uriaşe din ASF (Episodul I)

În episodul II, care urmează să fie publicat, urmează să vedeţi cum Nicu Marcu şi generalul SRI Voinescu au secretizat veniturile salariale pentru toţi angajaţii ASF, pentru a ascunde sumele plătite din bani publici (banii asiguraţilor, ai investitorilor de pe piaţa de capital şi ai asiguraţilor în fonduri de pensii obligatorii administrate privat). Cu sume, nume şi prenume.

Opinia Cititorului ( 42 )

 1. Nu pot să cred așa ceva. Dar #reziștii sunt la putere acum. Deci s-a terminat cu #penalii și #hoții.

  Trebuie să fie o greșeală undeva. 

  1. Jean Păduraru Marcu a menținut secretizarea salariilor. Impostorul cel mai mare protejat de toată lumea (din motive pe care nici până astăzi nu le înțeleg) este Leonardo DiCaprio Badea. Secretizarea Salariilor a fost dispusă de Leonardo Badea și nimeni nu a comentat atunci decizia asta. Marcu este copia identifică a lui Badea. Parcă ar fi gemeni. Același caracter insalubru, același comportament. Ambii "profesori universitari" cu 10 clase reale. Ambii impostori. Dar văd că doar Marcu e rău. Badea era bun pentru unii. De ce?

   #reziștii sunt produsul tot unui grup din servicii,

   iar Nicu Marcu este produsul altui grup din servicii

   si mai sunt inca doua grupari ale serviciilor  

  Domnule Soviani vedeti ca Marcu si sleahta de impostori numiti politic care conduce ASF se pare ca si-au dat prime de performanta pentru anul trecut. Cum va suna asta? Ce performanta? La nivelul lor de salarizare este indecenta orice prima dar in conditiile in care exista probleme imense la City Insurance si Euroins si pe piata de capital la SIFuri, este de-a dreptul “penala”.

  :  

  si acest articol, ca si precedentele releva aspecte dincolo de limita legala a bunului sint elementar

  intrebare stupida: care este institutia care gireaza activitatea acestui ASF? 

  daca cineva este in posesia raspunsului va rog sa o posteze

  multumesc anticipat 

  1. Parlamentul

   Parlamentul, ca și la Curtea de Conturi, adica...nimeni.

   Nicu Marcu este trimisul și protectorul firmelor de asigurări RCA care iau pielea de pe români. 

   Are mai multe surse...

   multumesc pentru raspunsuri

   aceasta ipostaza de subordonare este cea mai periculoasa forma legalizata a unui sir nesfarsit de nereguli sub obladuirea unui organisma statal cu care are o legatura juridica aparent de subordonare. 

   in acest caz in parlament ar trebui sa existe o comisie, comitet, ma rog, ceva acolo, in fata careia sa prezinte un raport periodic de activitate si care sa "realizeze u minim de control periodic" a activitatii 

   exista asa ceva? 

   parlamentul are un presedinte care ar trebui sa cunoasca "cata ceva" din activitatea acestei institutii in care se gestioneaza sume uriase de bani "preluati prin interpusi - firme- direct de la populatie cu toate reverberatiile socio economice aferente 

   daca acest asf poate majora valoare rca dupa gandirea unui contabil silvic Romania si organismele statale aferente au mari probleme organizatorice, si legale 

   in context, regelemntarea retribuirii activitatii, inclusiv a schemei de personal afernte este INEXISTENTA iar cea de bun simt elementar la nivel statal desfasurata la modul concret este INIMAGINABIL de anacronica in raport cu orice regelemetare in vigoare in Romania - vezi nivel salarial, secretizarea castigurilor conduceri etc,etc,  

   NU INTELEG DE CE NU SE POATE ADRESA O SCRISOARE DESCHISA SI LARG MEDIATIZATA, PARLAMENTULUI, PRESEDINTIEI, CURTII DE OCNTURI CU O SERIE DE INTREBARI PERTINENTE LA CARE RASPUNSURILE CU CERTITUDINE AR DUCE LA NECESITATEA UNEI NOI REGLEMENTARI URGENTE IN DOMENIU 

   ZIC SI EU

   ROMANIA TE IUBESC 

   cu sediul in baneasa

   Securitatea. Valabil nu doar la ASF.

  Uitati-va saracul de el la interviurile pe care le-a dat. A facut turnul televiziunilor intr-o effervescenta demna de o cauza mai buna, intr-un elan de-a dreptul nepotrivit ca sa trambiteze lucruri care erau cu mult mai complexe decat putea sa conceapa mintea sa simplista de contabil la ocolul Silvio. Un limbaj care denota lipsa de cunostinte in domeniu, explicatii lipsite de elementara logica economica si legala, impostura in forma ei cea mai grotesca. La 30 de ani de la caderea comunismului si a regimului securist (desi privind cele doua personaje din articol ai putea crede ca nimic nu a cazut ci s-a acutizat) Romania, piata de asigurari si piata de capital meritau ceva mai bun. Ce progres sa speri cu oameni atat de slab pregatiti si cu un profil moral atat de scazut?

  Combinația letala care capuseaza statul de peste 30 ani, politicieni incompetenți si securiști, toți corupți până în măduva oaselor.

  Nu va fie frica Marcu pica. Cel mai slab presedinte ever.

  Nicu Marcu nu înțelege absolut nimic din ce se intampla. Este un zero, o nulitate absoluta. Dar sistemul ticălos l-a ridicat atât de sus tocmai pentru ca e o nulitate și asta e motivul pentru care va rezista mult timp de acum încolo.

  1. Se pare ca adevaratul scop este distrugerea societatii City si Euroins care au impreuna peste 80% din piata de RCA , procente ce trebuiesc sa treaca rapid la multinationale . Sigur ca aceste doua companii sunt cu mari probleme de legalitate dar vine intrebarea: Cine si cu ce scop l au lasat sa ajunga aici , Nu oare tocmai sa fie usor de inchis ? De ce ASF nu a luat masuri din timp sanctionand periodic ( nu la 3 ani ) si dur astfel ar fi dus la indreptarea abeterilor pe care da , aceste societati le fac azi. Pregatiti va dragi asigurarti ca dupa falimentul societatii City care va fi in luna Octombrie-Noiembrie va intra in malaxor si Euroins. Cele 2 companii inregistreaza astazi aproximativ 2.000 de daune / zi . Ce vor face 2000 de pagubiti/ zi care vor fi refuzate de serv pentru reparatii auto vom vedea.

  Și in acest material Soviani se dovedește un ziarist și un analist financiar remarcabil. Sunt desigur explicabile și uneori scuzabile unele erori și alegeri nepotrivite in domeniul financiar unde nu numai oamenii politici dar și economiștii au destule lacune. De fapt investitorii și populația reacționează adecvat la aceste anomalii; sunt relativ putini cei care își asigura locuințele sau îndrăznesc sa investească la BVB. Totuși Nicu Marcu sau Bogdan Drăgoi audepasit toate limitele și-ar trebui temperați!

  1. cu regret si scuzele aferente dar nu trebuiesc temeperati ci arestati!

   neregulile depasesc orice limita imaginabila si sfideaza institutii statale intr-un mod GROSOLAN iar tacerea acestora denota mai degraba complicitate si nu necunoastere!!! 

   Zdrobitoarea majoritate a politicienilor români şi a elitelor în funcţii de conducere au făcut compromisuri mai mult sau mai puţin serioase pentru a ajunge în poziţiile de putere pe care le au în acest moment...Eliminarea bruscă sau chiar pe termen mediu a corupţiei în România ar fi imposibilă fără un colaps al societăţii româneşti. O bună parte din diplomele obţinute ar trebui anulate, zeci de mii de politicieni, profesori, judecători, avocaţi, funcţionari publici, doctori, directori, oameni de afaceri, jurnalişti, lideri ai societăţii civile ar trebui să fie concediaţi sau, mai mult, trimişi în puscărie.

   Poziţiile neruşinat de bine plătite din comitetele directoare ale diverselor companii de stat au fost, în bună parte, ocupate de politicieni sau rude care, adesea, nu au nici o legătură cu activitatea acestor companii.Discuţiile despre nepotism sînt rare în sînul clasei politice şi al intelectualităţii româneşti. Un număr important al elitelor politice şi intelectuale pot fi acuzate de nepotism. Nepotismul este prezent, în fapt, peste tot în societatea românească şi reprezintă un factor important care favorizează răspîndirea şi acceptarea corupţiei. 

   Minciunile, înşelăciunile, furturile sau nepotismele proprii sînt considerate scăpări, greşeli minore, interpretări răutăcioase sau ostile ale unor intenţii cinstite, compromisuri justificate sau greşeli care ar trebui iertate. Incapacitatea de a judeca echilibrat şi cît de cît obiectiv nu este restrînsă la clasa politică, ci este larg răspîndită în societatea românească. Diplome obţinute fraudulos, plagiate, soţii, copii sau alte rude promovate în funcţii nemeritate, mici sau mai mari furtişaguri, folosirea imorală şi adesea ilegală a poziţiilor obţinute pentru a cîştiga bani sau putere şi încurajarea mitei sînt mult mai puţin tolerate la politicieni decît propriile noastre „derapaje“. 

   Textul ăsta a împlinit 9 ani de când l-a publicat Valeriu Nicolae. Si e valabil si azi !  

   Soviani este ziarist și nu procuror! Sunt indiciii ca Nicu Marcu ar fi cel puțin incompetent dar informațiile lui Soviani ar trebui anchetate cu cea mai mare atenție de juriști și finanțiști in cadrul unui demers inițiat de parlamentari.

   Soviani, jurnalist remarcabil! Dacă nu ar fi de râs ar fi de plâns! Ce diferența este între Nicu Marcu, sluga a securității (cum zice Soviani, fără dovezi) și Radu Soviani(sluga a lui Dinu Patriciu (aici avem multe dovezi, interviurile lui Soviani cu Patriciu la Money Chanel). Și despre tatăl lui Radu Soviani am putea spune ca a fost omul Securității (poate ne spune Radu mai multe, dar fără sa minta, cum face de obicei!). Ce zici, Radu Soviani? Sau taci, ca de obicei? Tu ai lupta ta cu Nicu Marcu. Zi-ne ceva și de câți bani ți-a dat Patriciu! Ai luat și tu din Rompetrol, ca Tăriceanu, Sorin Roșca Stănescu și alții?

  Incredibil!

  Cine din parlament sa se atingă de asfisti dacă toți au câte o ruda angajata acolo? ASF ul de-aia s-a creat ca o megastructură , ca sa încapă toți . Marcu este un analfabet funcțional perfect pentru oligarhi . Salariu mare după nevoi, nu se pun la socoteala și alte avantaje pe care noi nu le știm dar cu siguranța ca șmecherii din piața i le asigura. Nu întâmplator și-a tras SRI st consilier, ca sa adune inteligent șpăgile . L-au plantat pe Copariu la Sif 5 ca sa ii închidă gura. Începuse sa vorbească și Marcu l-a băgat pe gât la oltenii lui.

  Gasca de impostori securisti, fara nici o legatura cu piata finaciara capuseaza tot ce prind - buget asf, asiguratori, consumatori tot!!! Salarii imense din taxele platite de piață unor analfabeti. Isi ascund veniturile sub obladuirea ani si cand il mai intreaba presa pe marcu despre city sau euroins, cam cum a supravegheat dezastrele astea doua, citeste de pe foaie! Pronunta greu, stiti? Cuvinte noi pentru el!

  observ din ce in ce mai mult , ca la tot ce se intampla urat in clasa politica romaneasca , se face trimitere la serviciile secrete , in acest caz la sri . eu stiam ca pe sigla respectivului serviciu scrie pro patria . care patrie ? nu reiese din articol .

  Ziua buna tuturor , ....

  , stiti , e ca in bancul acela celebru ( un tigan / rom , o vioara , un rahat ) : ASTA-I NATIA , ASTA-I VOCATIA, ... , ASTA-I SITUATIA !!!!. , ......, mai este ceva de zis acum , in secolul 21 , la noi in Romania , despre diplome ( reale , sustinute 5-6 ani !) ) , studii , meritocratie , patriotism ...,... la ASA guvernare ,.. ASA ASF ... si gata !. 

  Nicu Marcu este un personaj sinistru. Sfertodoctul permanent incruntat ascunde de fapt un foarte slab profesionist care încearcă din răsputeri sa ascundă realitatea cruda: nu știe și nu înțelege mai nimic. Ca sa abată atenția de la asta jignește, amenință, da afara profesioniștii și cultiva prostii sau hahalerele. Cum sa reclădești piata asigurărilor cu un p… st ca Vali Ionescu? Cum sa ai perspectiva corecta asupra sistemului de pensii private cu una ca Radulescu Corona? Cum sa pui ordine in piata de capital cu parvenita de Stefanoiu Oana?

  1. Și tu esti o fosila data afara din ASF de Marcu pentru incompetenta

   Ma, rtu ești din gashka lui Marcu competentul? Vai mama ta.

   Cum a reușit dlMarcu sa își dea seama cine este competent sau nu? Ca sa faci asta trebuie sa ai tu însuți competente. Rezulta ca a dat oameni afara pe alte criterii. Fosila Valentin Ionescu trebuie data afara așa cum a fost și la Bursa.. La fel și Ștefănoaia.

   Așteptăm să ne distram pe seama ta peste 2 ani la următoarele audieri din Parlament pentru Consiliul ASF.

   Nu am mai fost dar ma duc. Nu peste doi ani, acum in toamna.

   Nu pricepi nimic! Dar nimic , nimic. Asf u e pe persoana fizica și nu știm noi? Toți trebuie sa zburați de acolo! Toți care nu vorbiți , nu ba deziceți de parodia asta de om care va conduce!

  Bravo băieți, de asta au murit acei tineri la Revoluție!

  Sa va umpleți voi și neamul vostru buzunarele! De ăștia nu mai scăpăm fraților! Nu cred ca mai este de trăit asa! 

  ASF ca asf, Marcu, ca marcu cu arcu intrebarea este insa: DE CE PARLAMENTUL ROMANIEI DA GIRUL UNEI ASEMENA INSTITUTII SA FURE PE FATA SI SA DELAPIDEZE BUGETUL TARII

  PENTRU ASTA A FOST CREAT A S F ??? 

  DE CE ? 

  INSEMNA CA INSTITUTIILE STATULUI DEVIN CONGLOMERATE DE GASTI CARE AU UN SCOP UNIC SI MAGIC:DELAPIDAREA SUB O FORMA SAU ALTA IAR INSTITUTIILE CREATE SA VERIFICE SI SA SPRAVEGHEZE ACTIVITATEA ACESTORA SUNT DE FAPT PARAVANUL CARE TREBUIE SA ASCUNDA TOTUL SAU APROAPE TOT???

  SI IN FATA ACESTOR GROSOLANII ABJECTE NOI NE UITAM, MIRAM SI REVOLTAM IN SINEA NOASTRA PENTRU CA ALTCEVA NU POATE FI FACUT???!!! 

  1. Si DNA tace suspect . Ca parca astia traiesc doar din imensele lor salarii ! Nu, ii ia nimeni la intrebari de unde au atatea case si conturi ? nu se sesizeaza nimeni ca nea marcu impreuna cu rosu si armeanu( care e in conducere de pe timpul lui Negritoiu si a fost parte la toate smenurile cu city si euroins ) brat la brat cu ionescu si golovatic au bagat asigurarile in cel mai mare faliment ? Nu ii intreaba nimeni ce se intampla cu dragoi si buica ? Rusine, rusine astia sunt mai taro ca talibanii iar asful e kabulul asiguratilor.

   Cloaca este mare. Toate figurile sinistre de care ai vorbit au prieteni de aceeași factura și la DNA su peste tot. Cu toate astea Marcu este istorie. Una urâta de tot.

  Viitor de aur

  Tara noastră are 

  Și prevăd prin secol 

  A ei înălțare. 

  Versuri din 1848.

  Astăzi, în 2021, situația este mai mult decât maro... 

  ce jigodie infernala

  nu s-a schimbat nimic, dar nimic , nimic .... ce era inainte de 1989 e si acum, doar ca are haine europene...  

  si atunci jigodiile securiste aveau ascensiuni din astea care ma lasa uimit total ....  

  1. Oamenii astia chiar dorm linistiti noaptea desi au o responsabilitate imensa. O sa ne trezim peste cativa ani ca ni s-au papat pensiile, deja asiguarile nu se mai platesc cu lunile, piata e deja proprietatea najib SRL. Dar ei sunt atat de prosti si asta le aduce fericire. Domnul marcu are o singura preocupare, sa i se vada ceasul scump cand iese in public. Dar, cum salariile sunt atat de mari, este lucru sigur ca sunt alti necrofagi care ii vaneaza postul. Din pacate traim in epoca KGB in care criminalii se sfasie intre ei pentru putere, nu pentru principii. Principii nu mai exista demult in nicio institutie din tara asta. dar macar ave, satisfactia ca ciclic se sfasie intre ei.

  La aceste sume de bani cele trei piețe ar trebui să fie supravegheate și nu să avem derapaje ca în asigurări ori piața de capital. De fapt cei ce produc deparajele sunt supravegheti să nu pățească ceva....

  Dezvoltarea unor piete sanatoase este apanajul specialistilor. Cand numesti politruci care si-au falsificat cv-ul riscul este sa te duci in cap. Devii total nefrecventabil pentru ca esti mic si piata ta nu are adancime si pentru ca piata ta este apparent plina de manarii. Nu mai punem faptul ca directorul din ASF care trebuia sa ancheteze concertarile a plecat direct la societatea cea mai suspecta. Asa direct, pe fata si cu sfidare. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Ce incredere sa ai in ASF?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro