NICUŞOR DAN:''Soluţia de principiu agreată cu ministrul Cîţu este să facem curăţenie în finanţele Municipalităţii''

G.U.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

''Soluţia de principiu agreată cu ministrul Cîţu este să facem curăţenie în finanţele Municipalităţii''

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat astăzi că două dintre problemele cu care se confruntă Primăria Municipiului Bucureşti constau în prioritizarea achitării datoriilor şi lipsa de încredere, din partea sistemului financiar, în vederea cofinanţării unor lucrări de investiţii, conform Agerpres.

"În ceea ce priveşte partea financiară, am găsit la momentul în care am venit în Primărie în conturi 4 milioane de lei. 80 de milioane popriri pe conturi şi nu a fost evident, în jur de 10 noiembrie, să plătim salariile, dar le-am plătit pentru Primărie şi administraţiile din subordine. Datoriile curente ale primăriei şi ale instituţiilor din subordine sunt de 3 miliarde de lei, şi de aici vin două probleme. Una: e o uriaşă energie consumată de toată lumea, să vedem ce putem să plătim mai întâi, ca să nu rămânem fără bani. A doua problemă, care e şi mai importantă: că nu există încredere din partea sistemului financiar pentru Primăria Capitalei, pentru a cofinanţa marile lucrări de investiţii pe care vrem să le începem de la anul", a arătat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Capitalei.

El a menţionat că soluţia de principiu agreată cu ministrul Finanţelor este aceea de a face "curăţenie în finanţele Municipalităţii", prezentând un buget realist pe 2021 şi recunoscând toate datoriile acumulate, notează sursa citată.

"Soluţia de principiu pe care am agreat-o cu ministrul Finanţelor este să facem curăţenie în finanţele Municipalităţii, adică să avem un buget realist începând cu 2021, să recunoaştem toate datoriile, inclusiv cele ale companiilor din subordine, în special ale Termoenergetica şi ale STB, şi să ieşim cu situaţia financiară curată şi cu aceste datorii recunoscute, pentru a fi - împreună cu Ministerul Finanţelor - refinanţate de către sistemul financiar", a menţionat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro