NICUŞOR DAN:''Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale''

G.U.
Miscellanea / 22 octombrie 2020

''Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale''

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, datoriile sale fiind de o jumătate de miliard de lei către Elcen şi a precizat că directorul acestei companii va fi schimbat din funcţie, transmite News.ro.

Nicuşor Dan a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în legătură cu serviciul de încălzire şi căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administraţie că nu este în stare să rezolve problemele Capitalei.

"În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire şi de căldură tocmai pentru ca în stilul bine cunoscut PSD-ul să dea vina pe noua adminsitraţie că nu e în stare să rezolve problemele oraşului. (...) Bucureştiul va avea trei mari probleme în zilele imediat următoare: criza medicală, criza căldurii şi a apei calde şi criza financiară. Când m-am referit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii şi apei calde pentru că acolo este nevoie de nişte măsuri preliminare, de nişte stocuri de materiale, e nevoie detectoare, e nevoie de pregătirea unor echipe de intervenţie şi nu am informaţii că lucrurile astea se întâmplă în momentul ăsta", a spus primarul ales al Capitalei.

El a afirmat că, după ce va fi constituit Consiliul General, va fi schimbată componenţa Adunării Generale a Termeenergetica şi va fi înlocuit şi directorul acesteia.

"Bucureştiul are un primar în funcţie care coordonează toate serviciile locale şi am evitat să interacţionez cu structuri din subordinea primăriei tocmai pentru că a evita încă un conflict mediatic steril şi inutil cu fostul primar. Termoenergetica este o companie a Primăriei, a municipalităţii acolo există o adunare generală care este constituită în mare parte din consilierii generali, care numeşte un Consiliu de Administraţie care la rândul lui numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica", a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat ce are să îi reproşeze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: "La întrebarea asta trebuie să îi întrebaţi pe sutele de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă vara asta şi mulţi dintre ei care nu au căldură zilele astea. Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, un eşec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către Elcen, un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţii la infrastructură şi schimbarea infrastructurii şi cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Şi al treilea lucru care ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica, faptul că nu au fost în stare să ia bani europeni, care erau alocaţi pentru sectorul ăsta".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bucutrestenii fiind cei mai saraci romani din tara,si avand pretul cel mai mic la gigacalorie e normal(!!!!!!!!!) sa produca cele mai multe datorii. Solutia ar fi sa fie totul gratis. eventual sa organizeze o cheta in judetul Vaslui sa-i scoata odata din datorii pe vesnicii dotorinici.

    1. cel mai bine sa dea Guvernul un OG

    Micul Paris are probleme cu apa calda si caldura..

    Pana vor trece alegerile, asta vom auzi, psd e devina. Dupa, nu vom mai auzi nimic legat de subiect. Bineinteles, apa calda va lipsi in continuare 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro