NICUŞOR DAN:"Am demarat un amplu proces pentru amenajarea şi valorificarea râului Dâmboviţa"

F.D.
Politică / 23 noiembrie

"Am demarat un amplu proces pentru amenajarea şi valorificarea râului Dâmboviţa"

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a demarat un amplu proces pentru amenajarea şi valorificarea râului Dâmboviţa, iar primul pas în acest sens este realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru regenerarea coridorului râului Dâmboviţa, "document care va avea rolul de a reglementa şi planifica investiţiile şi costurile aferente amenajării râului şi zonelor adiacente", potrivit News.ro.

"Am demarat un amplu proces pentru amenajarea şi valorificarea râului Dâmboviţa în beneficiul oraşului şi al locuitorilor săi! Un prim pas în acest sens este realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru regenerarea coridorului râului Dâmboviţa, document care va avea rolul de a reglementa şi planifica investiţiile şi costurile aferente amenajării râului şi zonelor adiacente. Lacul Morii, Institutele de Biologie, Universitatea Politehnica Bucureşti, Grădina Botanică, Opera Naţională, Parcul Izvor, Parcul Natural Văcăreşti, Biblioteca Naţională sunt câteva dintre obiectivele pe care ne propunem să le includem în PUZ, pentru a putea ulterior să le valorificăm ca atracţii şi puncte cheie în proiect", a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul a mai spus că PMB îşi propune ca "prin acest PUZ să planificăm noi soluţii de regenerare urbană care vor reconecta oamenii cu cadrul natural şi construit".

"Diminuarea riscului la inundaţii, creşterea suprafeţelor spaţiilor publice, valorificarea şi protejarea patrimoniului, precum şi rezilienţa la schimbările climatice sunt printre obiectivele prioritare ale acestui proiect. Partenerii pe care îi avem în derularea proiectului şi care au atribuţii în acest sens sunt: Prefectura Municipiului Bucureşti, Prefectura Judeţului Ilfov, Administraţia Naţională Apele Române - Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea - Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-Bucureşti, Metrorex, Apa Nova, Primăriile de sector, Primăriile Chiajna, Popeşti - Leordeni şi Glina, Asociaţia "Ivan Patzaichin- Mila 23", Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti - ADIZMB", a completat primarul general al Capitalei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A demarat, in sensul ca a declarat, cam ca toate proiectele lui, s a gandit la ele ...

    cu locuri de pescuit :(

    capitala europeana cu centrul plin de boschetari si ciori analfabete tinute gratis de primarie in casele din spatele Cocorului.

    Foarte bun, e mult de curatat pe riu si lac. Cu conditia ca prefectul sa nu se opuna, sau sa ingroape capul in nisip ca strutul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro