NICUŞOR DAN:"AMCCRS pregăteşte documentaţiile pentru a obţine finanţare din PNRR, pentru 19 proiecte de consolidare seismică"

V.G.
Politică / 21 septembrie

"AMCCRS pregăteşte documentaţiile pentru a obţine finanţare din PNRR, pentru 19 proiecte de consolidare seismică"

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile pentru a obţine finanţare europeană şi în etapa a doua a PNRR, pentru 19 proiecte de consolidare seismică şi renovare energetică a clădirilor cu risc seismic, informează News.ro.

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregăteşte documentaţiile necesare astfel încât să poată obţine finanţare europeană şi în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică şi renovare energetică a clădirilor cu risc seismic, anunţă primarul Capitalei.

Nicuşor Dan afirmă că, din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidenţiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală şi culturală: Casa Suţu - Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) şi Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.

De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR şi a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Primarul mai spune că, concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidenţiale şi 3 clădiri publice) şi continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare).

"Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate. Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureştiului, o parte din acestea având deja autorizaţiile de construire obţinute", mai spune Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro