Nicuşor Dan anunţă că a început procedura de desfiinţare a Companiei Turistice Bucureşti

A.P.
Politică / 25 februarie

Nicuşor Dan anunţă că a început procedura de desfiinţare a Companiei Turistice Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a început procedura de desfiinţare în cazul primei companii municipale, precizând că cele mai multe dintre companiile municipale vor fi desfiinţate, transmite News.ro.

Dan afirmă că aceste companii au avut "un scop politic, să plătească foarte bine nişte activişti de partid" şi dezvăluie că structura de management şi salariile directorilor companiilor municipale sunt mai mari decât în companii similare de pe piaţa privată, iar municipalitatea plăteşte cu până la 50% mai mult pentru unele servicii decât înaintea înfiinţării companiilor municipale. "Decizia e luată, ele vor fi desfiinţate", subliniază primarul.

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri seară, că în privinţa companiilor municipale "decizia e luată, ele vor fi desfiinţate", iar pentru Compania Turistică Bucureşti "s-a început efectiv procedura de desfiinţare", el arătând că această companie nu avea niciun contract.

"Nu avea contracte cu nimeni, trăiau angajaţii din capitalul social. 15 (salariaţi - n.r.) şi aveau şi un apartament închiriat destul de consistent, nu făceau nimic, aveau nişte chioşcuri, dar care nu au funcţionat începând cu pandemia, erau nişte chioşcuri de informare prin Bucureşti. Şi oamenii ăştia au încasat salarii degeaba", a declarat Nicuşor Dan, la Digi 24.

El a arătat că administraţia locală cheltuie pentru serviciile prestate de aceste companii mai mult cu 30-50 de procente faţă de cât plătea pentru aceleaşi servicii înainte de înfiinţarea companiilor municipale.

"Problema companiilor trebuie privită global, în sensul că ele au fost înfiinţate, teoretic, pentru a presta mai ieftin nişte servicii publice, de exemplu iluminatul public sau îngrijirea arborilor din parcuri. Problema este, dacă noi ne uităm - punem înăuntru tot ce înseamnă salarii şi de directori şi de angajaţi - cât plăteam noi ca municipalitate înainte de aceste companii şi cât plătim după ce ele au fost înfiinţate şi vedem că pe multe sectoare plătim cu 30%, cu 40%, cu 50% mai mult. Ăsta este motivul pentru care ele trebuie desfiinţate", a explicat Dan.

El a precizat că aceste cheltuieli vin pe fondul unor datorii deja existente la nivelul Primăriei Capitalei, de 2,5 miliarde lei, iar aici intervine o problemă în privinţa închiderii acestor companii.

"Ca să închizi o companie, trebuie să-i plăteşti datoriile, să-i pui deoparte oamenii, să vezi care sunt obiectele de inventar şi în momentul ăla s-a terminat. În momentul de faţă, noi nu avem fluxul de bani ca să putem să le stingem datoriile şi să putem să o ducem la zero, ăsta este obstacolul tehnic pe care îl întâmpinăm", a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul a susţinut că în spatele înfiinţării companiilor municipale "a existat un scop politic, fără îndoială: să plătească foarte bine nişte activişti de partid".

El a arătat că structura de management în aceste companii este mult mai mare decât într-o "companie normală", iar salariile, chiar şi cele ale angajaţilor de nivel mediu, sunt la rândul lor considerabil mai mari decât în companiile similare din piaţa privată, conchide News.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. mucusor,

  dar niste gropi in bucuretsi cand mai astupati? 

  pe strazi dai numai in gropi!

  o fi bine? 

  1. Urmeaza si bordurile si panselutele, acum ca vine primavara...cu apa calda si caldura a rezolvat...natura :-)

   datorii de 2.5 miliarde de ron lasate de psd, care blocheaza activitatea primariei Bucuresti acum

   o fi bine?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro