NICUŞOR DAN:"Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic cu finanţare din PNRR"

F.D.
Miscellanea / 16 noiembrie 2022

"Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic cu finanţare din PNRR"

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că blocul Rosenthal, o clădire istorică, ridicată în anul 1938 va fi consolidată seismic cu finanţare din PNRR. "Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 41.434.452,34 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare", a mai precizat edilul, potrivit News.ro.

"Blocul Rosenthal, o clădire istorică, ridicată în anul 1938 va fi consolidată seismic cu finanţare din PNRR. Proiectul, depus de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în Calea Victoriei nr. 22-24. Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 41.434.452,34 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Blocul Rosenthal, aşa cum este cunoscut, a fost construit după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Timp de 30 de ani a găzduit "Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare" a angajaţilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină", a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook.

Edilul a mai spus că "imobilul a fost printre primele din Bucureşti care avea prăvăliile retrase de la bulevard şi care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane".

"Numele l-a căpătat de la magazinul cu porţelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea. Clădirea din Calea Victoriei nr. 22-24, sector 3, are regimul de înălţime S1+S2+P+8E şi este inclusă în Lista Monumentelor istorice la poziţia 2192, cod LMI B-II-m-B-19848. După consolidarea seismică şi renovare energetică, imobilul va avea destinaţia de clădire administrativă pentru desfăşurarea de activităţi cu specific administraţie publică", a completat Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro