Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Nicuşor Dan către Gabriela Firea: "Cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?"

A.B.
Miscellanea /

Nicuşor Dan către Gabriela Firea: "Cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?"

Risipa banilor, căpuşarea bugetului prin intermediul companiilor municipale şi lipsa de interes a primarului Firea au condus la o situaţie greu de imaginat pentru o capitală europeană: falimentul, afirmă, vineri, Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei în alegerile din septembrie, potrivit Agerpres.

El reaminteşte că, în aprilie anul trecut, afirma că "Primăria nu poate să nu intre în faliment, din cauza primarului PSD care a construit bugetul pe încasări de 7 miliarde lei în 2019 şi a încasat 4 miliarde lei, ca şi în anii precedenţi".

"Doar împrumutul de trezorerie de 100 milioane euro şi cei 100 milioane lei primiţi din Fondul de rezervă al Guvernului au făcut ca falimentul să nu fie deja în 2019. Situaţia gravă a finanţelor Primăriei Capitalei, pe care am prezentat-o, din nou, şi în urmă cu câteva zile, bazându-mă pe cifre exacte, se confirmă, din păcate, în acest moment, când conturile administraţiei bucureştene sunt blocate. În loc să se ocupe de rezolvarea situaţiei în cazul Costanda, care a câştigat de un an procesul cu Primăria Municipiului Bucureşti, primarul PSD - Firea a propus Consiliului General o soluţie fără fundamentare, care nu putea fi votată. Mai mult, a cheltuit în avans banii Primăriei Capitalei, iar acum nu mai are cu ce să plătească nimic. Acum un an duduia Bucureştiul de târguri şi concerte, acum a rămas doar praful de pe tobe. Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizaţi un festival?", a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată vineri de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda.

"În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim. Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei", a precizat Gabriela Firea, citată într-un comunicat al PMB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pesedisti pupati-l în c..pe Ion Iliescu mentorul vostru! In alte tari de ex. in Ungaria retrocedarile s-au făcut imediat după revoluție, având o limită de timp, 6luni, l( la noi poti cere si astăzi) iar sumele de despăgubire reprezentau doar o mică parte din valoarea reală ( la noi alti tampiti PNȚ a venit cu restitutio in integrum-adică valoarea reală) !

    Voi vă dați seama că aceste greșeli până la coadă ne vor costa lejer peste 10 mld€ ,vor fii interminabile procese, iar păgubiții reali vor primi f. puțin!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie