NICUŞOR DAN:"Executarea contractului pentru noul Plan Urbanistic General, supusă unei verificări de legalitate"

J.P.
Politică / 24 septembrie

"Executarea contractului pentru noul Plan Urbanistic General, supusă unei verificări de legalitate"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că modul de executare a contractului pentru noul Plan Urbanistic General este supus unei verificări de legalitate, care se va termina în curând, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul şedinţei de Consiliu General, după ce consilierul municipal PSD Adrian Vigheciu a dorit să ştie dacă PMB a semnat un contract subsecvent pentru continuarea PUG.

Totodată, Nicuşor Dan a dat de înţeles că o serie de aspecte legate de urbanism, apărute în urma suspendării PUZ-urilor coordonatoare de sector, ar putea fi abordate în următoarea şedinţă de Consiliu General, din 30 septembrie.

"În ceea ce priveşte urbanismul, o să avem o şedinţă de Consiliu General pe 30 septembrie, care o să fie convocată azi. Pe ordinea de zi o să aveţi o propunere pentru Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT). Acesta este pasul necesar pentru a trece la verificarea solicitărilor cu care diverse persoane fizice şi juridice vin către PMB. În ceea ce priveşte Planul Urbanistic General, acesta este supus unei verificări de legalitate - adică, modul în care contractul este executat este supus unei verificări de legalitate care se va termina foarte curând", a precizat edilul general.

Nicuşor Dan a anunţat de asemenea că a fost finalizată o documentaţie de sinteză, care analizează, din punct de vedere juridic şi urbanistic, PUZ-urile coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, suspendate în luna februarie.

"La sfârşitul lunii februarie, după cum ştiţi, am suspendat cele cinci PUZ-uri de sector. A fost atunci promisiunea de a face o analiză din ambele perspective, atât juridic, cât şi urbanistic, asupra acestor documentaţii. Există două documente de sinteză, juridic şi urbanistic, pe aceste PUZ-uri, pe care vi le-am transmis oficial prin email. Dar ca să fie totul foarte oficial şi transparent, aceste două documente oficiale vor fi anexate şi procesului verbal al şedinţei de azi, pentru ca orice bucureştean să poată să le consulte", a precizat edilul general.

Consilierul municipal PSD Marius Pavel a criticat analiza PUZ-urilor de sector, adăugând că aceasta conţine expresii care nu fac parte din literatura de specialitate sau din legislaţie (de exemplu "densificare") şi că documentul ar fi "suspectat de diletantism". Reprezentantul PSD a menţionat că PUZ-urile de sector au fost întocmite, la comanda administraţiilor publice locale, de către companii de proiectare care "au în componenţă zeci de specialişti din toate domeniile". El a invocat şi implicarea în aceste proiecte a unor "profesori universitari emeriţi, recunoscuţi în domeniul urbanismului, care au fost şi şefi de proiect". Totodată, Marius Pavel i-a reproşat lui Nicuşor Dan că, prin suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector, "goneşte investiţiile" din Bucureşti.

"Blocajul existent la nivelul PMB, mă refer la urbanism, nu are nicio legătură cu Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. CTUAT este o comisie consultativă aflată în subordinea primarului general. CTUAT are o implicaţie doar la lansarea unei viitoare cerinţe, dorinţe, a unui dezvoltator privat, public, ce îşi doreşte să construiască pe raza municipiului Bucureşti. Blocajul existent, de urbanism, la nivelul PMB este însoţit de sute de autorizaţii nesemnate. Peste 2.000 de avize de mediu nesemnate. Vorbim de sute de procese verbale de recepţie a lucrărilor, sute de avize pentru branşamente - şi aici mă refer la apă, canal, curent", a spus acesta.

Nicuşor Dan a replicat că este "o ruşine faptul că profesori universitari au semnat documentaţii anulate ulterior de tribunal". El a subliniat că administraţia locală trebuie să fie responsabilă şi să corecteze astfel de erori.

"Dacă dumneavoastră consideraţi că urbanismul ultimilor 20 de ani este potrivit pentru Bucureşti şi dacă tot ce trăiesc bucureştenii blocaţi în trafic, dacă toate golăniile de construcţii în parcuri, de blocuri între case înseamnă dezvoltare, vă felicit şi vă solicit să veniţi cu acest proiect de dezvoltare la alegerile locale din 2024. Motivul pentru care bucureştenii au schimbat administraţia în 2020 este inclusiv faptul că v-aţi bătut joc de dezvoltarea urbană a acestui oraş", a precizat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu uita bombonel cu parul cret sa treci in plan si minciuna Autostrada Suspendata a primarului-doctor-hot-mincinos Sorin Oprescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro