NICUŞOR DAN, INVESTIT PRIMAR GENERAL:''Capitala are o perspectivă extraordinară''

G.U.
Politică /

''Capitala are o perspectivă extraordinară''

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul, astăzi, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.

Nicuşor Dan a afirmat că Bucureştiul are o perspectivă "extraordinară", dar, pe termen scurt, se confruntă cu probleme "grave" - situaţia sanitară generată de pandemia de COVID-19, termoficarea, finanţele.

"Bucureştiul are o perspectivă extraordinară şi nu putem să nu reuşim. Însă, pe termen foarte scurt, le cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate, pentru că sunt nişte probleme grave şi urgente cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării şi avem o criză financiară la nivelul municipalităţii. Răbdare şi le vom rezolva!", a declarat Dan.

El a subliniat importanţa colaborării cu Guvernul, deoarece "multe" dintre lucrurile pe care bucureştenii le aşteaptă nu se pot face "decât" într-un astfel de parteneriat.

"Avem angajamentul prim-ministrului pentru ca toate acele lucruri de care am vorbit să fie realizate pentru bucureşteni", a spus primarul general.

Nicuşor Dan i-a îndemnat pe cei care şi-au dovedit competenţa în diverse domenii, dar şi pe tinerii absolvenţi de facultăţi să îşi trimită CV-ul pentru a lucra în administraţia publică.

"Bucureştiul are un potenţial uriaş, are oameni care au performat în mediul privat, în zona artistică, culturală, în mediul academic. Sunt aşa de multe energii în oraşul acesta că nu se poate să nu reuşim. Şi, ceea ce poate şi trebuie să facă şi ceea ce va face primarul Capitalei şi Primăria Capitalei - ei vor fi partenerul tuturor acestor energii pentru binele acestui oraş şi al locuitorilor săi. Şi vreau să fac un apel, aici, pentru oamenii care şi-au dovedit competenţa, în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităţilor - e o invitaţie - veniţi în administraţia publică! Aştept să trimiteţi CV-uri pentru a veni să lucraţi în administraţia publică", a transmis el.

Primarul general a mulţumit colegilor din Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul", voluntarilor şi personalităţilor publice care l-au sprijinit în campanii, oamenilor care au donat bani, precum şi partidelor care l-au susţinut şi liderilor acestora.

Nicuşor Dan i-a asigurat pe bucureştenii care nu l-au votat că va asigura o guvernare pentru toţi locuitorii Capitalei, iar consilierilor municipali din Opoziţie le-a promis "o colaborare onestă".

În debutul discursului său, Dan a invocat motto-ul ales în urmă cu 30 de ani de Liga Studenţilor, preluat de la Avram Iancu: "Nu ne-am luptat pe jucării". "Eu sunt convins că bucureştenii care au ieşit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieşit pentru ca nişte oameni să îşi schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieşit pentru valori, pentru o reaşezare a ierarhiilor în societate, pentru onoare, pentru dreptate, pentru competenţă. Pe scurt, pentru acele lucruri care să îi facă pe copiii noştri să vrea să trăiască în oraşul acesta şi în ţara asta", a spus el.

În cadrul ceremoniei de învestire au depus jurământul 45 de consilieri municipali, validaţi de Judecătoria Sectorului 1 în 16 octombrie. Numărul consilierilor municipali declaraţi aleşi este de 55, însă au fost întrunite condiţiile pentru constituirea CGMB, deoarece articolul 116 din OUG 57/2019 prevede ca numărul de mandate validate să fie mai mare decât jumătate din totalul membrilor consiliului.

Prima şedinţă a CGMB a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor municipali, Anghel Iordănescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A inceput vaicareala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie