Nicuşor Dan vine cu precizări privind Cathedral Plaza

F.D.
Politică / 4 octombrie

Nicuşor Dan vine cu precizări privind Cathedral Plaza

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan vine cu precizări, astăzi, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea Dispoziţiei nr. 1454/20.07.2022 a Primarului General Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii, el arătând că a face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depăşeşte orice limită a tupeului. Edilul anunţul că va exercita recurs la Curtea de Apel Bucureşti, relatează News.ro.

"O hotărâre definitivă din 2010 a constatat ca autorizaţia prin care imobilul a fost construit este nelegală şi că avizul Ministerului Culturii pe care s-a bazat este nul. O hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului Bucureşti să emită dispoziţia de demolare. Instanţa reţine că "se afectează nu un spaţiu public, ci un spaţiu public cu valoare istorică deosebită" şi că se încalcă dreptul la libertate religioasă", spune primarul Capitalei într-o postare.

Nicuşor Dan arată că a emis in iulie 2022 dispoziţia de demolare preluând copy-paste dispozitivul hotărârii definitive din 2013.

"Proprietarul clădirii a solicitat atât anularea cât şi suspendarea dispoziţiei de demolare motivând în esenţă că are pe rolul instanţelor o cerere de intrare în legalitate a imobilului şi că dispoziţia de demolare trebuie să aştepte soluţionarea litigiului de intrare în legalitate", spune el.

Potrivit lui Nicuşor Dan, "Tribunalul Bucureşti a soluţionat pentru moment cererea de suspendare a dispoziţiei de demolare".

"A reţinut probabil (hotărârea nu este redactată) că există un risc ca imobilul să fie demolat înainte de soluţionarea cererii de anulare a dispoziţiei de demolare. Vom exercita recurs la Curtea de Apel Bucureşti împotriva sentinţei de ieri a Tribunalului. Esenţial este că dispoziţia de demolare este copy-paste din dispozitivul unei hotărâri judecătoreşti definitive", spune primarul.

Nicuşor Dan arată că, evident, proprietarul clădirii ilegale are dreptul să facă toate demersurile legale pentru a-şi salva clădirea, "însă a face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depăşeşte orice limită a tupeului".

Reprezentanţii proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunţă, luni seară, că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea Dispoziţiei nr. 1454/20.07.2022 a Primarului General Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii. Totodată, aceştia anunţă că au depus o plângere penală pe numele primarului Nicuşor Dan.

"Suspendarea efectelor dispoziţiei Primarului General reprezintă o soluţie firească şi necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceştia fără drept", declară, ieri seară, reprezentanţii companiei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro