Abonament gratuit

Nissan şi-a redus estimările referitoare la profitul anual la cel mai redus nivel din ultimul deceniu

V.I.
Companii /

Nissan şi-a redus estimările referitoare la profitul anual la cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Nissan Motor şi-a redus estimările la profitul anual la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, din cauza costurilor din Statele Unite, într-o perioadă în care se adaptează la lipsa fostului preşedinte Carlos Ghosn şi îşi proiectează viitorul cu partenerul de alianţă Renault, transmite Reuters.

Producătorul japonez de automobile anticipează un profit operaţional al anului fiscal încheiat în martie de 318 miliarde de yeni (2,84 miliarde dolari), cu 45% sub nivelul anului precedent şi sub nivelul anticipat anterior, de 450 de miliarde de yeni, pe fondul cheltuielilor legate de extinderea garanţiilor în Statelor Unite, cea mai mare piaţă a companiei.

Într-un comunicat publicat miercuri, Nissan a anunţat că vânzările au fost afectate de arestarea fostului preşedinte Carlos Ghosn, contribuind la declinul profitului la cel mai scăzut nivel atins după anul fiscal încheiat în martie 2010.

Aceasta este ce-a de-a doua reducere a estimării referitoare la profitul operaţional din ultimele două luni şi amplifică presiunile la care este supus directorul general Hiroto Saikawa într-o perioadă în care acesta încearcă să lase în urmă era Ghosn prin reformarea guvernanţei corporative a Nissan şi egalizarea drepturilor în cadrul alianţei cu Renault, cel mai mare acţionar al său.

Nissan va publica rezultatele financiare anuale la jumătatea lunii mai.

Declinul profitului era o problemă încă dinaintea arestării lui Ghosn, în noiembrie 2018, pentru acuzaţii de ilegalităţi financiare. Ghosn va afla, cel mai devreme miercuri, dacă va fi eliberat pe cauţiune pentru a doua oară.

Nissan a avut probleme cu reducerea costurilor legate de stimulentele acordate la vânzarea vehiculelor în Statele Unite. Ani de zile compania a depins de acordarea unor discounturi mari pe cea mai mare piaţă a sa, la vânzarea SUV-urilor compacte Rogue şi a sedan-urilor Altima, pentru a-şi extinde cota de piaţă, în cadrul obiectivelor agresive stabilite de Ghosn.

În prezent, Saikawa s-a angajat să nu mai urmărească creşterea cotei de piaţă şi să se concentreze în schimb pe îmbunătăţirea marjei de profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie