NNDKP a asistat ExxonMobil cu finalizarea vânzării participaţiei în Neptun Deep către Romgaz

S.B.
Companii / 2 august

NNDKP a asistat ExxonMobil cu finalizarea vânzării participaţiei în Neptun Deep către Romgaz

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat ExxonMobil în legătură cu finalizarea operaţiunii de vânzare către Romgaz a participaţiei de 50% deţinută în cadrul perimetrului offshore Neptun Deep din Marea Neagră.

Odată cu materializarea vânzării, aceasta devine una dintre cele mai importante tranzacţii M&A de pe plan local în domeniul energiei, remodelând sectorul de petrol şi gaze naturale din România.

NNDKP a asistat ExxonMobil în toate fazele tranzacţiei, gestionând toate aspectele juridice pe care le-a implicat proiectul de exit, precum efectuarea analizei due diligence, acordarea de asistenţă privind chestiuni legate de reglementare şi revizuirea documentaţiei aferente.

De asemenea, echipa NNDKP a acordat asistenţă ExxonMobil pe întreaga perioadă a derulării acestei investiţii strategice în România, în toate etapele acestui proiect offshore cu o însemnătate istorică la nivel naţional. De-a lungul celor doisprezece ani de colaborare, NNDKP a asistat ExxonMobil în legătură cu întreaga componentă juridică a proiectului, începând cu etapa explorării şi continuând cu etapa de dezvoltare, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile de reglementare, procesul de autorizare, procedurile de achiziţie publică, conectarea proiectului la reţeaua de transport de gaze şi comercializarea gazelor naturale. În toţi aceşti ani, echipa NNDKP a sprijinit industria de petrol şi gaze naturale şi a contribuit la dezvoltarea cadrului juridic specific pentru proiecte de exploatare offshore a gazelor.

"Pe perioada colaborării, precum şi în cadrul acestei tranzacţii, am beneficiat de vasta experienţă a NNDKP în domeniul energiei, de viziunea strategică şi de recomandările practice furnizate cu privire la legislaţia locală. Mulţumim echipei NNDKP pentru întregul sprijin acordat în cadrul acestui proiect", a declarat Samuel Shehadeh, Senior Counsel ExxonMobil.

"Dorim să mulţumim echipei ExxonMobil pentru încrederea acordată şi colaborarea pe care am avut-o timp de mai bine de un deceniu, precum şi pentru oportunitatea de a contribui, prin cunoştinţele şi experienţa noastră, la realizarea acestui proiect de referinţă în sectorul energetic local şi extrem de important pentru România. Pentru noi acest proiect a presupus, din multe puncte de vedere, o activitate de pionierat, având în vedere noutatea aspectelor juridice gestionate, fiind prima iniţiativă de dezvoltare în zona de explorare de mare adâncime a perimetrului offshore. Acest lucru a implicat numeroase provocări din perspectiva aspectelor de reglementare şi a cadrului juridic, necesitând soluţii inovatoare şi o bună înţelegere a acestui sector. De asemenea, doresc să mulţumesc membrilor echipei pentru dedicare şi pentru contribuţia valoroasă adusă proiectului", a declarat Ruxandra Bologa, Partener şi unul dintre coordonatorii practicii de Energie şi Resurse Naturale.

Echipa NNDKP care a acordat consultanţă ExxonMobil pe toată durata proiectului a fost coordonată de Ruxandra Bologa, Partener şi unul dintre coordonatorii practicilor de Energie şi Resurse Naturale şi Corporate/M&A. Din echipă au mai făcut parte Mirela Preda (Counsel, practica de Energie şi Resurse Naturale), Emanuel Flechea (Asociat Senior, practica de Energie şi Resurse Naturale), Adina Chilim-Dumitriu (Partener, unul dintre coordonatorii practicii de Achiziţii Publice şi PPP), Alexandru Aman (Counsel, practica de Achiziţii Publice şi PPP), Georgeta Dinu (Partener, practicile de Concurenţă, Ajutor de Stat şi Drept UE), Anca Diaconu (Partener, practicile de Concurenţă, Ajutor de Stat şi Drept UE), Roxana Ionescu (Partener, Coordonatorul practicii de Dreptul Mediului).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro