Noi instrucţiuni ale CNCAV privind vaccinarea anti-COVID în situaţii speciale

G.U.
Miscellanea / 30 septembrie 2021

Noi instrucţiuni ale CNCAV privind vaccinarea anti-COVID în situaţii speciale

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, astăzi, că este permisă imunizarea cu un alt tip de ser pe bază de ARN Mesager pentru toate persoanele cărora le-a fost administrată prima doză de Vaxzevria (AstraZeneca) şi care au decis amânarea rapelului mai mult de trei luni, notează Agerpres.

CNCAV a emis nouă instrucţiune care vine în completarea celei emise la data de 13 august privind vaccinarea anti-COVID în situaţii speciale.

"Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de

Vaxzevria/AstraZeneca şi care au decis amânarea rapelului mai mult de trei luni. În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială", a explicat CNCAV.

Pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria (AstraZeneca), care se află în primele trei luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de ser la doza a doua se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicaţiilor şi precauţiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP).

"Atunci când o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu acelaşi tip de vaccin", a menţionat CNCAV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro