NOI SCHIMBĂRI ÎN CONDUCEREA BRD Radu Topliceanu - numit director general adjunct pe operaţiunile de retail

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iulie 2019

Consiliul de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale (BRD) l-a numit pe bancherul Radu Topliceanu în fruntea diviziei de vânzări retail a băncii, acesta urmând să-şi preia mandatul de patru ani începând cu data de 5 august, potrivit unui raport al emitentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Topliceanu are vechime de peste 15 ani în retail banking, el ocupând mai multe poziţii de conducere în cadrul Raiffeisen Bank, unde a activat mai mult de 11 ani, şi în alte instituţii financiare. Acesta vine la BRD, a treia bancă după valoarea activelor, de la banca britanică Standard Chartered Bank, unde a ocupat funcţia de director pe divizia "global personal banking, products and segments".

Preluarea mandatului este condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României în temeiul regulamentului 5/2018 al Autorităţii de Supraveghere Financiară, iar numirea îşi va produce efectele de la data emiterii respectivei aprobări.

Radu Topliceanu completează astfel comitetul de direcţie al băncii, preluând postul vacant existent după ce lui Gheorghe Marinel i s-a decis încheierea mandatului în finalul lunii iunie.

Tot în finalul lunii iunie, CA al BRD a decis vacantarea de către Jerome Yann Brun a postului de director general adjunct riscuri şi numirea lui Philippe Yves Henri Pierre Marie Thibaud în această funcţie cu mandat pe patru ani. De asemenea, Mihai Tiberiu Selegean şi Stephane Benoit Fortin au fost numiţi în calitate de director general adjuncţi pentru juridic şi adminis­trativ, respectiv finanţe/trezorerie.

BRD nu a emis nicio înştiinţare cu privire la aprobarea sau respingerea lui Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF1, pentru poziţia de administrator în cadrul CA al băncii, în contextul în care la 11 iunie BNR a transmis BRD aprobarea altor doi administratori, în numele lui Pillipe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă.

La nivel de grup, BRD a încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 301 milioane de lei, în scădere cu circa 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în contextul creşterii cheltuielilor operaţionale şi a scăderii veniturilor din eliberarea de provizioane. Pentru acest an, valoarea taxei pe active urmează să se ridice la 79 milioane de lei, potrivit estimărilor băncii.

Valoarea de piaţă a BRD la bursa locală este de circa 9,36 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb