Noi trenduri de recrutare în industria IT

G.D.
Companii / 19 iulie

Noi trenduri de recrutare în industria IT

Anul 2022 devine unul de referinţă în ceea ce priveşte interesul publicului pentru distracţie, conform unui comunicat remis redacţiei. Fie că ne referim la evenimente culturale, sportive sau de entertainment, relaxarea restricţiilor le-a dat avânt organizatorilor să înceapă pregătirile pentru cele mai îndrăgite festivaluri din lume, o mare parte dintre acestea fiind planificate în lunile de vară.

Potrivit sursei citate, de acest trend par să profite companiile din industria IT, care şi-au mutat interviurile de angajare la festival. Este cazul celor de la Principal 33, o companie de software cu o ascensiune impresionantă în ultimii ani, în ceea ce priveşte creşterea numărului de angajaţi. Având mai multe poziţii disponibile în prezent, compania a ales să îşi mute sesiunile de interviuri şi prima întâlnire cu candidaţii tocmai la un festival de muzică indie-rock.

Prin campania "A Fun Start @Principal" li se oferă un full pass de 3 zile la Festivalul Desculţ în Iarbă din Târgu-Mureş tuturor aplicanţilor la joburile disponibile şi şansa de a avea o primă discuţie cu recrutorii într-un mediu relaxant. Se pare că, după doi ani de pandemie marcaţi de restricţii şi distanţare socială, candidaţii se aşteaptă să trăiască experienţe pozitive dintre cele mai plăcute, inclusiv în procesul de recrutare.

"Ne-am dorit să avem o primă interacţiune cu viitorii noştri colegi în mediul în care se simt ei cel mai bine. Ne-am dat seama că atunci când se află la un festival, alături de artiştii preferaţi şi cele mai dragi persoane, oamenii devin autentici, sinceri şi cuprinşi de sentimentul de libertate. Sunt exact trăsăturile pe care compania Principal 33 urmăreşte să le cultive în rândul angajaţilor. Am comunicat acţiunea, în care urmează să ne implicăm, colegilor noştri, iar reacţiile de entuziasm şi, totodată, implicare au apărut imediat. Astfel, o campanie care avea ca focus procesul de recrutare s-a transformat într-o activitate colectivă de weekend a întregii companii". Adina Bobiş - Head of HR.

Un sondaj realizat de compania Kelly Services (lider global în managementul forţei de muncă) arată că 97% dintre candidaţii care au avut o experienţă pozitivă în procesul de recrutare i-ar încuraja pe alţii să aplice, iar 55% dintre ei şi-ar împărtăşi experienţele pozitive pe reţelele sociale. Prin urmare, asigurarea unei experienţe pozitive pentru candidaţi nu numai că îmbunătăţeşte reputaţia companiei, ci şi atrage noi talente mult timp după terminarea interviului, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro