Noile măsuri anti-covid din teatre şi săli de spectacol

A.P.
Miscellanea / 01 septembrie 2020

Noile măsuri anti-covid din teatre şi săli de spectacol

Actorii nu vor purta mască de protecţie, iar un adult nu va putea însoţi mai mult de doi minori în teatru sau sala de spectacol, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, scrie Digi24.

Ministrul Culturii a făcut la Digi24 mai multe precizări privind condiţiile în care publicul are acces în teatre şi săli de spectacol. La această oră se pun la punct regulile convenite de ministerele Culturii şi Sănătăţii printr-un ordin comun.

"Actorii nu vor purta măşti, pentru că, altfel, actul artistic ar fi afectat.

Un scaun liber între spectatori este obligatoriu şi poate în unele situaţii va fi nevoie de o pauză de doua scaune între spectatori.

Minorii sub 12 ani nu trebuie separaţi de însoţitori, dar un adult nu poate însoţi mai mult de doi minori la spectacol.

Limita de public de 50% trebuie respectată, indiferent de cât de mare este sala. Spre exemplu, într-o sală cu 50 de locuri se vor vinde 25 de bilete", a explicat Gheorghiu.

Guvernul României a adoptat în şedinţa de luni Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite condiţiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele, de la 1 septembrie.

"Activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori", se arată în Hotărârea de Guvern privind reluarea unor activităţi, conchide Digi24.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro