ICT

Norofert achiziţionează ferma Agropod

A.I.
Piaţa de Capital / 09 martie

Norofert achiziţionează ferma Agropod

Producătorul de inputuri ecologice şi îngrăşăminte organice Norofert (NRF) a semnat, la finele săptămânii trecute, o promisiune bilaterală de achiziţionare a fermei Agropod, se arată într-un comunicat al companiei publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul cuvenit cu vânzătorii pentru toate părţile sociale ale Agropod este de 1,88 milioane de euro, din care 0,675 milioane de euro reprezintă preţul pentru transferul contractelor de arendă pentru 750 de hectare de teren, 0,8 milioane de euro este preţul utilajelor şi echipamentelor, iar 0,4 milioane de euro este preţul pentru bază. Din suma de 0,8 milioane de euro pentru utilaje, aproximativ 0,17 milioane de euro (+TVA) reprezintă valoarea contractelor de leasing în derulare, conform raportului Norofert.

"În consecinţă, suma finală va fi stabilită în contractul de vânzare-cumpărare, iar suma datorată contractelor de leasing va fi dedusă din totalul sumei plătite pentru utilaje, reducând astfel preţul final", se arată în comunicatul companiei.

De asemenea, Norofert va achiziţiona contracte de arendă pentru cel mult 250 de hectare adiţionale la un preţ suplimentar de 900 de euro/hectar. Astfel, valoarea totală a tranzacţiei pentru 1.000 de hectare de teren, utilaje cât şi bază nu va depăşi 1,95 milioane euro. Plata se va face în trei tranşe, prima fiind deja plătită în data de 5 martie.

Conform contractului, transferul tuturor părţilor sociale va intra în vigoare la data de 30 august, se mai arată în raportul Norofert, în care se adaugă că ratificarea achiziţiei va fi inclusă pe agenda Adunării Generale a Acţionarilor Companiei din 20 aprilie.

Pentru anul trecut, Grupul Norofert a raportat venituri de 24,4 milioane de lei, cu 64% peste cele din 2020, în timp ce profitul net s-a ridicat la 6,3 milioane de lei, în creştere cu 36% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Norofert face parte din noul val de companii de creştere din piaţa AeRO, iar la ultimul preţ al acţiunii NRF de ieri, de 25,3 lei, capitalizarea bursieră a producătorului de inputuri ecologice şi îngrăşăminte organice este de 203 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Să fie de bine, speram ca să confirme managementul pe viitor și investitori sa fie mulțumiți.

  Cu PER 69 actiunea e puternic supraevaluata si as vinde-o ieri...

  1. Per-ul nu este 69, este mai mic.

   PER-ul e mai putin relevant in cazul companiilor growth, dar e cam mare asa-i ..........

   La rezultatele pe 2020, per-ul este de 32

   mai merge pina la 36.32 cit este alta din Aero

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro