Norofert devine prima companie de pe AeRO cu rating ESG

S.B.
Piaţa de Capital / 7 iunie

Alex Cristescu, Membru Consiliu de Administraţie, Norofert Group

Alex Cristescu, Membru Consiliu de Administraţie, Norofert Group

Norofert SA devine prima companie listată pe piaţa AeRO operată de Bursa de Valori Bucureşti care lansează un raport de sustenabilitate şi impact asupra mediului, însoţit de un rating ESG.

Strategia principală a companiei pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră este producţia de inputuri pentru agricultura ecologică, care nu folosesc gaz pentru sinteză, ci materii prime organice. Asftel, faţă de inputurile din agricultura convenţională, inputurile ecologice oferă din start un avantaj pentru reducerea gazelor cu efect de seră, dar mai ales contribuie la o biodiversivitate optimă în sol. De asemenea, ferma companiei de 1.000 ha de la Zimnicea, operată în regim ecologic, este un activ important pentru reducerea amprentei de carbon.

Cu un obiectiv clar de dezvoltare a pieţei agriculturii ecologice, într-un mod profitabil şi sustenabil faţă de sol şi resursele sale naturale, compania a decis să facă un pas strategic şi să realizeze un raport şi rating independent ESG. Astfel, Norofert a apelat pentru evaluare la Sustainalytics, Morningstar, una dintre principalele firme independente de cercetare, rating şi analiză ESG din lume, de la care compania a primit un scor ESG de 35,8 pentru primul an de raportare şi rating. Norofert ocupă, prin acest calificativ, poziţia 17 din 56 de companii din sub-industria agro-chimică analizate la nivel global.

"Norofert a setat un nou standard pentru raportările non-financiare în rândul companiilor listate pe segmentul AeRO al Bursei de Valori Bucureşti, prin generarea, în mod voluntar, a unei analize ESG şi obţinerea unui rating acordat de Sustainalytics. Rezultatul este unul bun şi ne indică practic unde ne aflăm, dar şi care sunt paşii concreţi pe care trebuie să-i urmăm în procesul nostru de creştere sustenabilă. Totodată, raportul aduce un grad mai mare de transparenţă şi claritate cu privire la modelul nostru de afaceri. Ne propunem să devenim o companie cu impact pozitiv în industrie, având ca ţel neutralitatea climatică în operaţiuni, conform cerinţelor ESG", a declarat Alex Cristescu, Membru Consiliu de Administraţie, Norofert Group.

Criteriile ESG pentru evaluarea companiilor de către Sustainalytics au fost create în mare parte pentru companii mari şi mature. Evaluarea ESG a analizat impactul guvernanţei corporative, nivelul de carbon din operaţiuni, emisiile şi deşeurile, folosirea resurselor, capitalul uman, relaţia cu comunitatea, etica în afaceri, impactul produselor şi serviciilor în mediu şi social, guvernanţa produselor, sănătatea şi securitatea muncii.

Majoritatea companiilor din baza de date a Sustainalytics au o evaluare de piaţă de peste 1 miliard de euro, unele atingând cifre de zeci de miliarde, cu programe orientate spre mediu şi societate, active în unele cazuri de decenii, cu bugete mari şi guvernanţă corporativă asigurată de lideri în industrie cu experienţă de zeci de ani. Sub-industria în care Norofert activează are un grad foarte mare de risc, respectiv 59,3. Doar 10 companii din cele 56 au un rating ESG mediu, adică un rating sub 30. Totodată, Norofert se aliniază obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU, aflate pe Agenda 2030, şi poate contribui şi influenţa pozitiv o parte dintre acestea.

Acţiunile Norofert Group sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 3 martie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 142 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piaţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Clar, NRF intra pe lista mea de achizitii. Asta-i lipsea. ESG.

    1. iar o sa apara,domnul acela obositor si plictisitor sa ne zica ca ne pacalim daca vom cumpara unii emitenti de pe AeRo.....sa ne recomande bursa din Austria,iar cand are pierderi acolo tace,nu mai zice nimic......personal,castiguril e de pe AeRo m-au mentinut pe profit, AROBS,NRF,la SAFE sunt la al2lea MCS ,LIH si ASC,ultimii 4 emitenti ii detin de anul trecut.......am plusuri mai mult decat onorabile asa ca nu ma tenteaza nici o Austrie,decat,eventual sa merg in Concediu,mai speculez pe FRB si SAFE.....

      Daca mergi in Austria, da-i o bere domnului obositor, ca poate nu isi mai permite acum.

      Cand romanul vrea sa dea tunuri, ajunge sa ia, nu sa dea. Acum, doar el stie ce ia. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro