Nouă fabrică de medicamente, lângă Bucureşti

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Compania farmaceutică Actavis, unul dintre cei mai mari producători de generice (medicamente care au ieşit de sub patent), intenţionează să construiască o fabrică la aproximativ 15-20 kilometri de Bucureşti, în partea de Vest, întrucât fostul Sindan a atins capacitatea maximă, a anunţat, marţi, vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est, Jonas Tryggvason. Compania Actavis a achiziţionat Sindan, singurul producător de oncologice din România, în 2006.

Potrivit lui Jonas Tryggvason, costurile pentru noua fabrică, care va avea trei module, sunt estimate la minimum 50 de milioa­ne de euro pentru primul modul.

Vicepreşedintele pentru Europa Centrală şi de Est al companiei a menţionat că păstrează profilul de producător de oncologice al fostului Sindan, cu atât mai mult cu cât acestea sunt şi exportate, Sindan fiind şi prima companie farmaceutică din România care a obţinut certificatul de bună practică de producţie (GMT). Intenţia celor de la Actavis este să exporte cât mai mult pe piaţa din SUA.

Fabrica va fi dotată cu cea mai înaltă tehnologie, prima etapă a investiţiei urmând să fie încheiată până în 2008, iar în 2009 să devină operaţională, a declarat Jonas Tryggvason.

El a precizat că aici vor fi produse, în special, soluţii injectabile şi antidiabetice.

Fabrica va avea aproximativ 300 de angajaţi, iar reprezentanţii companiei speră ca, la inaugurarea acestei investiţii, în toamna acestui an, piatra de temelie să fie pusă de preşedintele Islandei.

"Am înfiinţat o divizie retail formată din 35 de reprezentanţi medicali, care se va ocupa de promovarea produselor Actavis pe piaţa din România", a declarat Laurenţiu Scheuşan, director general al Actavis România.

Anul acesta, Actavis va lansa 15 produse în România, susţinând atât creşterea medicamentelor oncologice, cât şi a altor clase terapeutice din producţia grupului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS