Abonament gratuit

NOUA ZEELANDĂ: Mai multe victime după incidente armate la două moschei din Christchurch

D.I.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Poliţia neozeelandeză anunţă existenţa mai multor victime în urma unor incidente armate la două moschei din Christchurch, anunţă BBC.Conform presei locale, este vorba despre moscheile Al Noor Mosque, din centrul oraşului şi Linwood Masjid.

Comisarul de poliţie Mike Bush a confirmat că o personă a fost reţinută, dar că nu se ştie dacă şi alte persoane au fost implicate în atacuri.

Martorii au declarat presei locale că au fugit pentru a se salva şi că au văzut persoane rănite la moscheea Al Noor. Conform Reuters, ei au relatat că au văzut un bărbat în ţinută de camufaaj, cu o armă automată, trăgând la întâmplare.

Autorităţile au recomandat închiderea temporară a tuturor moscheilor. De asemenea, au fost închise toate şcolile din Christchurch.

Într-o declaraţie, premierul Jacinda Ardern a declarat că nu se cunosc detalii.

"Dar vă pot spune că aceasta va fi una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeeelande", a spus Ardern, adăugând că ceea ce s-a întâmplat este "n act de violenţă ieşitt din comun şi fără precedent".

Potrivit sttisticilor guvernamentaale, doar 1% din populaţia Noii Zeelande sunt musulmani, ceeea ce reprezenta mai puţin de 50.000 de persoane în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS