Noul primar al Atenei promite "o nouă eră" post-criză

T.T.
Internaţional /

Costas Bakoyannis (Sursa foto: Twitter)

Costas Bakoyannis (Sursa foto: Twitter)

Noul primar al Atenei, Costas Bakoyannis, descendentul uneia din cele mai influente familii din politica elenă, a depus duminică jurământul, angajându-se să facă din capitala Greciei, unde criza a lăsat urme vizibile, o metropolă europeană "sigură, curată şi strălucitoare", relatează AFP.

"În următorii patru ani, promit să fiu în serviciul atenienilor", a declarat Bakoyannis în faţa susţinătorilor partidului său Noua Democraţie (ND, conservator).

"Pe cât de mândri suntem de trecutul istoric al acestui oraş, pe atât suntem de întristaţi de starea sa actuală", a spus noul edil, care a câştigat alegerile locale desfăşurate pe 2 iunie.

Costas Bakoyannis, în vârstă de 41 de ani, va ocupa funcţia pe care a deţinut-o mama sa, Dora Bakoyannis, prima femeie primar al Atenei în urmă cu 16 ani, în perioada Jocurilor Olimpice din 2004.

Noul primar, care a ales să depună jurământul în cartierul defavorizat Akadimia Platonos, unde se afla în antichitate Academia lui Platon, provine dintr-una din familiile care au dominat scena politică elenă în ultimele decenii.

În 7 iulie, unchiul său Kyriakos Mitsotakis, fratele Dorei şi liderul ND, a fost ales prim-ministru al Greciei, succedându-i în funcţie premierului de stânga Alexis Tsipras.

"Patriarhul" familiei, Constantin Mitsotakis, a marcat istoria politică a Greciei începând din anii 1960. În anii 1980 a fost preşedinte al Noii Democraţii, iar între 1990 şi 1993 a condus guvernul. A decedat în 2017, la vârsta de 98 de ani.

Costas Bakoyannis îşi propune să facă din securitatea oraşului obiectivul său principal, acuzând precedentul guvern de 'toleranţă' faţă de vandalismul unor grupări anarhiste.

Noul primar îşi va prelua oficial atribuţiile la 1 septembrie, într-un oraş unde urmele unui deceniu de criză sunt încă foarte vizibile: clădiri abandonate sau în paragină, magazine închise, trotuare sparte, zone cu droguri şi prostituţie.

Costas Bakoyannis a promis, printre altele, alocarea a 54,4 milioane de euro pentru o promenadă care să facă legătura între principalele monumente ale capitalei, precum şi construirea de piste pentru biciclete şi grădiniţe de copii, în prezent insuficiente şi prost întreţinute.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS