Nuclearelectrica a cumpărat apă grea de la Rezervele de Stat de 31 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2016

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care adminis-trează cele două reactoare de la Cernavodă, a încheiat un contract în valoare de 31,3 milioane lei (aproape 7 milioane euro) cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, de la care cumpără 17.000 kg de apă grea.

Cantitatea de apă grea este necesară "pentru completare la unitatea 1 şi 2 de la CNE Cernavodă", potrivit unui comunicat transmis de Nuclearelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractul a fost încheiat pe 5 decembrie.

Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta-Turnu Severin era singurul producător de apă grea din România şi din Europa, însă a intrat în faliment în acest an, conform News.ro.

Lichidator judiciar a fost desemnată Euro Insol, condusă de avocatul Remus Borza. În luna iunie, acesta spunea că la RAAN s-au investit "multe miliarde de euro", mai ales în rezervele de apă grea.

Producţia de apă grea a fost oprită la RAAN de un an şi jumătate. Regia a produs, însă, suficientă apă grea încât să ajungă reactoarelor de la Cernavodă, atât pentru Unităţile 1 şi 2, care există deja, dar şi pentru Unităţile 3 şi 4, care urmează să fie construite.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele nouă luni ale anului un profit net de 64,5 milioane lei, în scădere cu 51% faţă de perioada similară a anului trecut (131,1 milioane lei).

Compania a realizat în primele nouă luni o producţie de 7.589 GWh, mai mică cu 3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine o participaţie de 82,49% din totalul acţiunilor.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro