Nuclearelectrica beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Wood & Company

F.D.
Piaţa de Capital / 8 septembrie

Nuclearelectrica beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Wood & Company

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN), producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din anul 2013 beneficiază din 7 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de Wood & Company Financial Services, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, SNN, cu o capitalizare de 14 miliarde de lei, este una dintre primele companii ale cărei acţiuni au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, FTSE Global All Cap, odată cu promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă acum 2 ani. Recent, odată cu anunţul făcut public de FTSE Russell în luna august, din 19 septembrie 2022, acţiunile companiei vor trece de la categoria Mid Cap la Large Cap.

"Preocuparea noastră pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN este una constantă, asociată dorinţei şi demersurilor noastre de a avea o poziţionare cât mai bună pe piaţa de capital, pentru companie şi investitorii acesteia. Evoluţia SNN pe piaţa de capital este evidentă. De asemenea, trecerea recentă din categoria Mid Cap în categoria Large Cap a indicilor FTSE Russell, Global All Cap impulsionează maximizarea prezenţei SNN în indicii FTSE Russellşi în acest scop ne-am propus adoptarea serviciilor de market making pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN pe piaţa locală cu impact benefic asupra acţionarilor SNN şi potenţialilor investitori", a declarat Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica.

Acţiunea SNN este a 4-a acţiune a unui emitent listat la Bursă pentru care echipa Wood & Company oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe piaţa reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 20, dintre care 19 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro