Nuclearelectrica sprijină programul Fundaţiei United Way România de integrare pentru tineri şi mame din categorii defavorizate

F.D.
Companii / 2 aprilie

Nuclearelectrica sprijină programul Fundaţiei United Way România de integrare pentru tineri şi mame din categorii defavorizate

Pe parcursul anului 2023 şi în anul 2024, 80 de tineri şi mame din categorii defavorizate din Bucureşti şi Ilfov, din proiectele United Way România, sunt sprijiniţi pentru a deveni independenţi financiar şi membri activi ai comunităţii. Proiectul este finanţat de Nuclearelectrica prin platforma de responsabilitate socială "Nucleu De Bine", conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Scopul proiectului este acela de a facilita integrarea socială şi profesională a persoanelor din medii dezavantajate din Bucureşti şi Ilfov, prin transformarea acestora din indivizi vulnerabili, dependenţi de asistenţă socială, în persoane active profesional şi social.

Pentru aceasta, pe parcursul anului 2023 şi în anul 2024, tinerii participă la formări şi calificări profesionale. De asemenea, ei sunt ajutaţi să-şi găsească locuri de muncă pentru a practica cele învăţate. Experienţele acumulate sunt discutate periodic cu un consilier vocaţional şi de carieră, care îi ajută să-şi clarifice mai bine abilităţile şi competenţele pe care le deţin, astfel încât să-şi sporească gradul de angajabilitate.

Pe lângă lucrul intensiv cu tinerii, proiectul presupune facilitarea unor întâlniri cu potenţiali angajatori, pentru a creşte nivelul de conştientizare pe acest subiect şi a crea cât mai multe oportunităţi de angajare sau practică pentru beneficiari.

La rândul lor, mamele în dificultate primesc alimente, consiliere psihologică, sprijin material şi financiar, servicii medicale de bază şi participă la seminarii tematice precum gestionarea bugetului, sau creşterea copiilor. De asemenea, în funcţie de nevoi, mamelor li se oferă consiliere vocaţională şi de carieră, traininguri pentru dezvoltarea unor abilităţi diverse, orientare şcolară, cursuri de calificare şi pregătirea şi îndrumarea acestora pentru accesarea locurilor de muncă disponibile pe piaţa muncii. Cele mai vulnerabile dintre ele beneficiază şi de adăpost alături de copii, în centrul maternal, pentru o periodă de până la 12 luni.

"Persoanele care provin din medii dezavantajate, nu au şanse reale să rupă cercul sărăciei şi se confruntă cu mai multe tipuri de excludere socială. "Drumul spre reuşită" - programul United Way pentru integrare socială şi profesională - a devenit un model de abordare integrată care asigură şanse reale la un loc de muncă şi obţinerea independenţei financiare pentru tinerii şi mamele vulnerabile. Ne bucurăm că Nuclearelectrica sprijină 80 de persoane din acest program, astfel încât, prin consiliere profesională, cursuri de calificare şi educaţie financiară, aceştia să devină parte activă a comunităţii noastre". - Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România

Proiectul de sprijinire pentru tineri şi mame din categorii defavorizate din Bucureşti şi Ilfov face parte din platforma de responsabilitate socială a Nuclearelectrica "Nucleu de Bine". Prin această platformă sunt susţinute proiecte care fac parte din următoarele domenii strategice pentru companie: educaţie, sănătate şi protecţia mediului, având prioritate proiecte din zonele în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Cele 80 de persoane sprijinite în cadrul programului, au vârste cuprinse între 16 şi 35 ani şi sunt persoane vulnerabile, cu risc crescut de excluziune socială: mame singure, persoane fără adăpost, tineri instituţionalizaţi sau post-instituţionalizaţi, persoane care provin din familii sărace, cu nivel redus de educaţie sau fără educaţie, fără calificări profesionale sau cu calificări neadecvate pentru piaţa actuală a forţei de muncă, fără abilităţile necesare pentru a identifica un loc de muncă şi pentru a se prezenta la interviuri de angajare etc.

În 2022, EUROSTAT arăta că mai bine de 34% dintre români erau expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, cea mai mare pondere înregistrată în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt tineri care provin din centre de plasament, părinţi singuri, persoane cu dizabilităţi sau fără adăpost.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb