Abonament gratuit

Nuclearelectrica vrea să aloce 92% din profitului anului trecut, ca dividende

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Nuclearelectrica vrea să aloce 92% din profitului anului trecut, ca dividende

Randament brut de 14%  

Conducerea Nuclearelectrica (SNN) a convocat acţionarii pentru data de 27 aprilie, la adunarea de bilanţ, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de aproape 541 milioane de lei, circa 92% să meargă către acţionari, reiese din comunicatul companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din suma de 498,42 milioane de lei, ce a fost înaintată de Nuclearelectrica ca distribuţie de dividende, circa 411,18 milioane de lei ar urma să meargă către Statul Român care deţine, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, 82,49% din operatorul centralei de la Cernavodă.

Dividendul pe acţiune este de 1,653 lei ceea ce, raporat la cotaţia SNN de ieri, de 11,74 lei, oferă un randament brut de 14,08%.

Investitorii care doresc să beneficieze de dividende, trebuie să aibă acţiuni SNN la data de 16 iunie, data ex-dividend fiind 15 iunie, în timp ce plăţile se vor face începând cu 25 iunie.

Pentru anul trecut, producătorul de energie a raportat un profit net preliminar de 540,94 milioane de lei, cu 31,74% peste cel realizat în 2018, evoluţie apărută pe fondul creşterii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât al cheltuielilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie