Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Numărul tranzacţiilor imobiliare din Cluj a scăzut 20%

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj a anunţat, vineri, că numărul tranzacţiilor imobiliare efectuate în 2009 a fost cu 20% mai mic faţă de anul precedent.

La ipotecile înscrise în Cartea Funciară s-a înregistrat o reducere cu 55 de procente în anul 2009 faţă de înregistrările din 2008, iar numărul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scăzut cu 46%.

Drept urmare, şi numărul lucrărilor de cadastru depuse la OCPI Cluj în 2009 a scăzut cu 24 % faţă de 2008, singura creştere evidenţiată de statistică fiind cea referitoare la dosarele de exproprieri pentru obiective de interes naţional, numărul acestora crescând cu 233% - datorită lucrărilor majore de infrastuctură derulate la nivel de judeţ, respectiv Autostrada Transilvania şi centura de ocolire Est a municipiului Cluj-Napoca.

Cu toate că faţă de 2008 toate datele OCPI Cluj arată un declin al pieţei imobiliare, spre sfârşitul anului trecut au existat semne de redresare, numărul tranzacţiilor fiind în decembrie 2009 cu 5% a mai mare faţă de luna noiembrie 2009, în contextul în care în noiembrie se înregistra o scădere cu 15% faţă de luna octombrie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie