Nvidia se asociază cu Oracle

A.F.
Companii / 22 martie

Nvidia se asociază cu Oracle

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a dezvăluit ieri noi servicii de cloud computing oferite împreună cu Oracle şi alte companii, la lansarea unei serii de noi tehnologii de inteligenţă artificială bazate pe cipurile şi software-ul său, transmite News.ro.

"Momentul iPhone al AI a început", a spus Huang în discursul virtual de la GTC, conferinţa anuală a companiei pentru dezvoltatorii de software, referindu-se la modul în care smartphone-ul Apple a stabilit un nou standard pentru dispozitivele portabile.

Huang a spus că Nvidia lucrează şi cu Microsoft şi Alphabet pentru a extinde accesul la sistemele masive cu zeci de mii de cipuri, precum cele folosite pentru a dezvolta tehnologii în creştere rapidă, cum ar fi chatbot-ul ChatGPT.

Nvidia colaborează, de asemenea, cu AT&T pentru a eficientiza activitatea dispeceratelor pentru camioane, colaborând cu cercetătorii de calcul cuantic pentru a accelera dezvoltarea software-ului şi colaborând cu gigantul din industrie Taiwan Semiconductor Manufacturing pentru a accelera dezvoltarea cipurilor.

Compania s-a asociat cu un număr mare de deţinători de drepturi de autor pentru imagini, pentru a rezolva incertitudinile juridice legate de tehnologiile de generare a imaginilor.

De asemenea, a anunţat noi cipuri care ar ajuta la funcţionarea serviciilor similare ChatGPT mult mai ieftine, lucrând cu unitatea cloud a Google.

Nvidia a ajuns să domine domeniul vânzării de cipuri utilizate pentru dezvoltarea tehnologiilor AI generative, care pot răspunde la întrebări cu texte asemănătoare celor umane sau pot genera imagini proaspete pe baza unui mesaj text.

Aceste noi tehnologii se bazează pe utilizarea a mii de cipuri Nvidia în acelaşi timp, pentru a antrena sistemele AI pe o mulţime uriaşă de date.

Microsoft, de exemplu, a construit un sistem cu peste 10.000 de cipuri Nvidia, pentru ca startup-ul OpenAI să le folosească în dezvoltarea tehnologiilor care stau la baza sa extrem de popularei ChatGPT.

Nvidia a lansat un nou serviciu numit DGX Cloud, despre care a spus că va oferi companiilor şi dezvoltatorilor de software acces la puterea supercomputerelor conectându-se printr-un browser.

Nvidia a spus că va lucra cu parteneri pentru a găzdui serviciul, începând cu un acord cu Oracle, care va oferi un supercomputer bazat pe DGX, care poate conecta mai mult de 32.000 de cipuri Nvidia simultan.

O singură "instanţă" a serviciului cloud - care constă din opt dintre cipurile emblematice A100 sau H100 ale Nvidia legate împreună cu tehnologia sa de reţea personalizată - porneşte de la 36.999 de dolari pe lună,

Firma de biotehnologie Amgen şi firma de software ServiceNow au început să utilizeze serviciul.

Compania a lansat un serviciu numit AI Foundations pentru a ajuta companiile să-şi antreneze modelele personalizate de inteligenţă artificială, permiţându-le să creeze produse similare cu ChatGPT sau sistemul de creare de imagini Dall-E, dar ajustate cu ajutorul propriilor date proprietare. Mişcarea este semnificativă, deoarece provenienţa datelor utilizate pentru antrenarea modelelor AI a devenit o zonă de dispută legală, unii artişti şi deţinători de drepturi de autor spunând că munca lor a fost folosită pe nedrept pentru a învăţa AI să creeze conţinut nou.

Această incertitudine juridică a făcut, la rândul ei, companiile să fie precaute cu privire la utilizarea conţinutului generat de inteligenţă artificială.

De asemenea, Huang a anunţat tehnologia pentru a accelera proiectarea şi fabricarea semiconductorilor, lucrând cu ASML Holding, Synopsys şi TSMC pentru a o aduce pe piaţă.

Huang a spus că TSMC va începe să pregătească tehnologia pentru producţie în iunie.

Boom-ul AI a contribuit la creşterea acţiunilor Nvidia cu 77% în acest an, în comparaţie cu o creştere de 11,5% a indicelui compus Nasdaq.

Cu o capitalizare de piaţă de 640 de miliarde de dolari, Nvidia a devenit de aproximativ cinci ori mai valoroasă decât rivalul de lungă durată Intel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nvidia si Microsoft cresc nemeritat pe bursa in ultimul timp.

    Suspectez un pump and dump (curand - 2,3 sapt....2 luni) de MARI proportii.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb