nZEB Expo îşi deschide porţile vineri, 14 iunie

Comunicate de presă / 14 iunie

nZEB Expo îşi deschide porţile vineri, 14 iunie

nZEB Expo, cel mai mare eveniment local din domeniul construcţiilor eficiente energetic, va avea loc weekendul acesta la Romexpo, Pavilion B2. Dedicat publicului larg, evenimenul are ca obiectiv informarea asupra principiilor nZEB şi de casă pasivă şi reuneşte într-un singur loc peste 150 de producători şi distribuitori de materiale de construcţii, alături de numeroşi specialişti în domeniu, care vor dezbate o varietate de subiecte aplicate sau vor susţine workshopuri dedicate.

Deschiderea oficială nZEB Expo va avea loc vineri, 14 iunie, orele 12:30, la Romexpo, Pavilion B2. Pe parcursul celor trei zile, participanţii vor putea vizita zonele de expoziţie ale celor 150 de expozanţi, amenajate în funcţie de ariile de interes pentru consumator, vor avea ocazia de a obţine know-how de la o varietate de speakeri locali şi internaţionali, nume relevante din industrie, ce vor susţine diverse prezentări pe cele două scene dedicate şi vor avea posibilitatea de a asista la peste 25 de workshopuri.

"nZEB Expo reprezintă o oportunitate unică pentru toţi cei interesaţi de construcţiile eficiente energetic să interacţioneze direct cu experţi din domeniu, să descopere soluţii inovatoare şi să vadă în acţiune tehnologii de ultimă generaţie, precum cea mai mare imprimantă 3D din România. Vă invităm să ne fiţi alături la acest eveniment de referinţă pentru a învăţa, a explora şi a contribui la viitorul sustenabil al construcţiilor", a declarat Marius Şoflete, inginer proiectant de case pasive şi co-organizator nZEB Expo.

Premieră absolută în România - imprimanta 3D ce va printa în timp real o structură de casă

În cadrul nZEB Expo, publicul va avea ocazia, în premieră absolută, de a vedea în acţiune cea mai mare imprimantă 3D din România, Wasp The Crane, pusă la dispoziţie de WOP3D. Aceasta va printa, în timp real, o structură de casă şi alte elemente decorative. Crane WASP este o imprimantă 3D colaborativă şi modulară, cu mai multe configuraţii. Modulul de bază oferă un volum de imprimare de 8,20 metri în diametru şi 3,2 metri în înălţime, fiind capabilă să printeze cu mortare pe bază de ciment sau argilă.

Soluţii inovatoare de digitalizare a construcţiilor, prin realitate virtuală şi augumentată

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a descoperi o varietate de soluţii inovatoare în domeniul costrucţiilor eficiente energetic, prezentate de companiile expozante. Printre acestea se numără, spre exemplu, Leviatan Design - o companie românească de servicii integrate de inginerie în construcţii de tip design & build. La standul lor, participanţii vor putea vedea ce presupune digitalizarea construcţiilor, explorând proiecte constructive cu ajutorul realităţii virtuale şi augmentate, realizată prin modelarea şi scanarea suprafeţelor.

La expoziţie vor participa peste 150 de producători şi distribuitori de materiale de construcţii, care vor oferi soluţii pentru construcţii eficiente energetic. Printre produsele expuse se numără pompe de căldură, sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, tâmplării performante, sisteme de case prefabricate, sisteme de izolaţie şi hidroizolaţie, panouri fotovoltaice şi soluţii la cheie pentru acoperişuri.

Peste 50 de speakeri prezenţi, 3 scene dedicate şi o varietate de workshopuri

Pe parcursul celor trei zile, evenimentul va aborda diverse teme specifice. Vineri, discuţiile vor fi axate pe construcţiile nZEB la scară mare, inclusiv provocările legislative şi financiare pentru dezvoltatorii imobiliari şi marii constructori, precum şi soluţiile oferite de companii din sectorul financiar şi energetic, precum EON şi Banca Transilvania. Printre companiile ce vor dezbate aceste subiecte se numără Kasper Development, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea şi Hils Development.

Sâmbătă va fi ziua dedicată inginerilor, arhitecţilor şi meşterilor, cu discuţii tehnice despre proiectarea nZEB şi în standard de casă pasivă. Un punct de atracţie va fi conferinţa "Oraşul Inteligent", susţinută de Carlos Moreno, urbanist de renume internaţional şi iniţiator al conceptului "15 minute city". Duminică vor fi prezentate studii de caz pe proiecte nZEB şi de case pasive, cu intervenţii ale beneficiarilor care vor împărtăşi experienţa lor de a trăi într-o astfel de casă.

Totodată, pe parcursul celor trei zile, vor avea loc diverse workshopuri, incluzând ateliere de montaj corect al ferestrelor, teste de etanşeitate, demonstraţii cu scule electrice profesionale, dulgherie, montaj acoperişuri şi realizare hidroizolaţie.

nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers şi Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro - primul şi cel mai relevant creator de conţinut dedicat construcţiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare şi unul dintre principalii promotori ai construcţiilor nZEB şi în standard de casă pasivă din ţara noastră. The Concept Real Estate Advisers - companie specializată în domeniul vânzărilor şi marketingului dedicat construcţiilor şi dezvoltărilor imobiliare, care va aduce, atât la Bucureşti cât şi la Cluj, marii dezvoltatori şi jucători din piaţa construcţiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events - organizatorul unor evenimente de top în industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanţi) va coordona organizarea ambelor ediţii nZEB Expo de anul acesta.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb