Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

O a treia retragere de trupe în Ucraina, în speranţa unui summit de pace

D.D.
Internaţional /

O a treia retragere de trupe în Ucraina, în speranţa unui summit de pace

Ucraina şi separatiştii proruşi urmează să procedeze vineri la a treia etapă a unei retrageri a trupelor de pe frontul din estul ţării, o operaţiune menită să permită un summit de pace cu Moscova, relatează AFP.

În cazul în care nicio încălcare a armistiţiului în această zonă nu are loc în următoarele ore, retragerea forţelor celor două tabere începe către ora locală 12.00 (şi ora României) în regiunea Doneţk, între satele Petrivske, de partea separatistă, şi Bogdanivka, în zona controlată de Kiev, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt militar ucrainean, Andriï Agheiev.

Un semn al tensiunilor persistente, un militar ucrainean a fost ucis joi în tiruri inamice, în alt sector din regiunea Doneţk, a declarat pentru AFP serviciul de presă militar ucrainean.

Alte două retrageri de trupe de pe linia frontului au avut loc - una în iunie, cealaltă în octombrie.

Retragerea prevăzută vineri ar constitui "ultima precondiţie în vederea organizării summitului cvadripartit" între preşedinţii ucrainean Volodimir Zelenski şi rus Vladimir Putin, cu medierea Franţei şi Germaniei, a dat asigurări săptămâna aceasta şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko.

Ministrul ucrainean de Externe speră ca această întâlnire a lui Zelenski cu Putin, Emmanuel Macron şi Angela Merkel să aibă loc în noiembrie, la Paris. Ar fi prima întâlnirela acest nivel din 2016.

Organizarea unui summit a fost anunţată în mai multe rânduri în ultimele săptămâni, însă fără să se concretizeze, din cauză că retragerile organizate de forţe în estul Ucrainei au eşuat în mai multe rânduri. Ultimul eşec a avut loc luni.

Or aceasta este o condiţie impusă de Kremlin pentru a accepta organizarea unui summit menit să deblocheze procesul de pace în Ucraina.

Pe teren, beligeranţii urmau să-şi confirme mai întâi, vineri, voinţa retragerii prin tragerea unei rachete de semnalizare, după care să se retragă de pe poziţii un kilometru, precizează Kievul.

Observatori din cadrul Organizaţiei Securităţii şi Cooperării în Europa (OSCE) supervizează această dezangajare, care ar putea dura mai multe zile.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. CARE PACE ??? CINE VORBESTE DE PACE ??? AAA < UCRAINA ??? CINE DESPAGUBESTE FAMILIILE RUSILOR DIN DONETK , SI HARKOW , PENTRU MIILE DE CIVILI COMPLET NEVINOVATI , MACELARITI SALBATIC , CU MITRALIERELE DE PE TANCURILE UCRAINENE , CAND AU NAVALIT , CA SA UCIDA , IN REGIUNILE RUSOFONE ??? CINE DESPAGUBESTE , PE CEI PESTE 1 000 000 DE CIVILI RUSI , CARE AU FOST IZGONITI , DE PE PAMANTURILE UCRAINENE , SI CARE TRAIESC ACUM , IN CONDITII FOARTE GRELE , IN RUSIA ??? CINE NU CREDE , CIFRA , SE POATE VERIFICA !!! CU CASELE LOR , CE S-A INTAMPLAT ??? NU CA LEA-SI TINE PARTEA , CA NICI EI , NU SANT BUNATATEA PAMANTULUI , DAR , VREAU SA ARAT , CA UCRAINIENII , DE FELUL LOR , SANT , MULT MAI RAI !!! BINE CA , NU SI-AU PUS IN CAP , SA NE ATACE PE NOI , ROMANII , PENTRU JUDETELE SUCEAVA , SI BOTOSANI , DE EXEMPLU , CA ERA , VAI DE CAPUL NOSTRU !!! NU-I MAI SCOTEA NIMENEA DE AICI , DECAT , CU BOMBA NUCLEARA !!! CU ARMATA PRAPADITA , PE CARE O ARE ROMANIA , AR FI AJUNS , RAPID , PANA LA BUCURESTI !!! BINE CA , NU NE-AU ATACAT , PE NOI !!! DUPA TOT CE AU FACUT , ACUMA VOR PACE ???

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS