O anchetă internă la Electromagnetica a ridicat suspiciuni de fraudă

A.I.
Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2023

O anchetă internă la Electromagnetica a ridicat suspiciuni de fraudă

O anchetă internă a managementului la Electromagnetica (ELMA) a ridicat recent suspiciuni de fraudă, conform unui raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"O investigaţie internă este în desfăşurare şi suntem în proces de numire a unui consultant extern pentru a întreprinde o investigaţie independentă", se menţionază în document fără să se dea detalii. "Consiliul de Administraţie şi echipa de conducere au întreprins şi vor continua să întreprindă toate acţiunile necesare pentru protejarea intereselor companiei, cu respectarea cadrului legislativ. De asemenea, asigurăm acţionarii Electromagnetica că vom lua toate măsurile necesare pentru consolidarea mecanismelor de guvernanţă corporativă de la nivelul companiei".

În prezent, preşedintele Consilului de Administraţie al Electromagnetica este Daniela Adi-Cucu, iar directorul general adjunct, cu atribuţii de director general, este Andrei Bobar. Eugen Scheusan, fostul preşedinte şi director general, nu mai este în funcţie din data de 18 octombrie, dar a rămas membru în board-ul companiei.

Pentru primele şase luni ale anului, Electromagnetica a raportat venituri totale de 116,4 milioane lei, cu 3% sub cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul net a fost de 8,4 milioane de lei, cu mult sub cel de la jumătatea anului trecut, de 17,9 milioane lei.

În data de 20 septembrie, Infinity Capital Investments a ajuns la o deţinere de circa 37% din producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat. La jumătatea anului, Asociaţia PAS Electromagnetica avea 24,1% din compania a cărei capitalizare bursieră este de 130 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fumigena de doi bani. S-a furat pana sa vina Sif, de acum vor fi campionii cinstei si integritatii. :)))

    1. DE UNDE STII CA sif-ul NU VA FACE TREABA, poate DA poate NU, este bine sa vedem, ''SA DAM CEZARULUI ceea ce este al CEZARULUI'', VEDEM MAI TARZIU DACA SE FACE TREABA SAU NU. EU cred ca se va face! Sunt optimist, ca poporul roman are creiere luminate si potential!

      Cred ca ai dreptate. SIF-ul este supravegheat de ASF, nu-si permite sa fure ca orice haiduc de Dambovita

      Se vrea prețul jos pentru preluare majoritate. Ce înseamnă mai târziu... De 20 de ani spune prețul sif5 ce treabă s-a făcut. Au în continuare discount de peste 60%. Vezi treabă la FP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb