O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanţare şi dezvoltare pentru companiile cu potenţial de scalare

G.U.
Companii / 1 decembrie 2021

Sursă foto: Getty Images

Sursă foto: Getty Images

O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de investiţii în startup-uri şi companii care au nevoie de finanţare pentru scalare, cu scopul de a susţine antreprenorii din domenii cât mai variate să îşi dezvolte ideile de afaceri, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori şi investitorii de tip crowd şi de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuţie minimă de 100 euro pentru susţinerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecţie şi validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea şi dezvoltarea afacerilor lor.

Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potenţial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanţare, şi le aduce în faţa investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradiţional fondurilor de investiţii. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri şi în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.

Potrivit sursei citate, echipa Ronin urmăreşte să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât şi companiile consacrate care doresc să obţină finanţare, dar şi investitorii care sunt interesaţi să susţină mediul de afaceri din România.

"Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniţi de experienţe şi provocări similare, vor reuşi să se sprijine reciproc şi să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi şi inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alţii din postura de investitori sau experţi care susţin micile companii să se dezvolte şi să creeze valoare adăugată şi progres în societate.'' a adăugat Bogdan Almaşi, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovaţia în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu şi în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în faţa publicului larg pentru a solicita o finanţare.

"Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condiţiile nerezonabile de finanţare, cât şi investitorii, cum ar fi lipsa informaţiilor despre oportunităţile de investiţii sau lipsa de transparenţă pre sau post investiţie nu ar trebui să constituie un impediment în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin şi au potenţialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori şi pentru clienţii finali." a explicat Ovidiu Ghiman, co-fondator Ronin.

"Tehnologia şi modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituţii financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevăraţii deţinători de capital (investitorii) şi cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparenţa şi comunicarea continuă dintre antreprenori şi investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunităţile de investiţii. ", a declarat Felix Crisan, co-fondator Ronin.

Tichetul minim de investiţie prin platformă este de 100 euro şi vine în întărirea ideii că oricine poate fi un investitor. Astfel, Ronin doreşte să genereze "real crowd", investitori care vor oferi nu doar finanţarea necesară companiei, dar şi validarea de piaţă. De asemenea, valoarea scăzută a tichetului va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a susţine mai multe proiecte. Astfel, orice companie sau cetăţean european sau dintr-o ţară din Spaţiul Economic European poate să investească prin Ronin în firmele pe care doresc să le susţină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro