O firmă americană de tehnologie vrea să emită obligaţiuni junk de 500 milioane de dolari ca să cumpere Bitcoin

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iunie

Oferta de obligaţiuni, majorată de la 400 de milioane de dolari, se doreşte a fi închisă până în data de 14 iunie. Obligaţiunile vor avea o maturitate de 7 ani şi nu vor putea fi răscumpărate în primii trei..

Oferta de obligaţiuni, majorată de la 400 de milioane de dolari, se doreşte a fi închisă până în data de 14 iunie. Obligaţiunile vor avea o maturitate de 7 ani şi nu vor putea fi răscumpărate în primii trei..

MicroStrategy Inc., o firmă americană de tehnologie din Virginia, vrea să emită obligaţiuni în valoare de 500 milioane de dolari pentru a cumpăra Bitcoin, potrivit Bloomberg. Obligaţiunile ar urma să poarte o dobândă anuală de 6,125%, ceea ce le-ar încadra în categoria junk - media de randament a obligaţiunilor junk este de 4,01%, conform datelor Bloomberg.

Oferta de obligaţiuni, majorată de la 400 de milioane de dolari, se doreşte a fi închisă până în data de 14 iunie. Obligaţiunile vor avea o maturitate de 7 ani şi nu vor putea fi răscumpărate în primii trei.

Aceasta ar fi efectiv primul plasament privat de obligaţiuni junk folosit pentru finanţarea achiziţiei de criptomonede, conform Bloomberg. Plasamentul are o valoare mai mare cu 123 de milioane de dolari faţă de întreg cashflow-ul operaţional al companiei din 2016 şi până în prezent, mai arată sursa citată, care notează că licitaţia se va adresa investitorilor instituţionali.

MicroStrategy a început anul trecut să investească în Bitcoin şi a continuat să opereze achiziţii pe măsură ce preţul criptomonedei s-a apreciat. Însă potrivit unui raport al companiei transmis investitorilor, MicroStrategy va raporta pentru acest trimestru o depreciere a activelor la valoarea justă de circa 284,5 milioane de dolari de pe urma fluctuaţiilor masive de preţ ale Bitcoin. Pierderea, deşi nemarcată, este mai mare decât întreg profitul companiei din 2011 încoace.

MicroStrategy, condusă de investitorul american Michael Saylor, este una din cele mai încrezătoare firme în viitorul criptomonedelor. Compania a mai emis în trecut obligaţiuni însă nu în mod explicit pentru a achiziţiona Bitcoin sau alte criptomonede.

"Cele 500 de milioane de datorie nu sunt folosite pentru a finanţa o achiziţie sau creşterea afacerii, ci pentru a specula pe un activ volatil. (...) MicroStrategy mai are măcar un model de business sau pur şi simplu este un proxy pentru Bitcoin - cu bani împrumutaţi?", a comentat oferta pentru Bloomberg Marc Lichtenfeld, chief income strategist la Oxford Club.

La mijlocul lunii mai, MicroStrategy a raportat că deţine aproximativ 92.079 Bitcoin, cumpărate pentru suma de circa 2,25 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro