O firmă cu doi angajaţi a obţinut o finanţare europeană de 7 milioane de euro

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 15 octombrie 2012

Firma, cu afaceri de 40.000 de euro în 2011, va face un centru de afaceri de 14 milioane de euro

Agenţia de Dezvoltare Centru a semnat, vineri, cu compania Footbart SRL, un acord de finanţare în valoare de şapte milioane de euro în vederea construirii unui centru de afaceri modern pe DN 13, între Braşov şi Feldioara. Acesta este printre proiectele cu cea mai mare valoare totală contractată până în prezent la nivelul judeţului Braşov, din fondurile Programului Operaţional Regional, respectiv 65,39 milioane lei (aproximativ 14 milioane de euro).

Proiectul "Centrul de dezvoltare a afacerilor Brasov", o investiţie de tip greenfield, este cel de-al şaptelea proiect contractat la nivelul regiunii Centru, din fonduri Regio, pe domeniul destinat structurilor de afaceri, dar este cel de-al doilea ca valoare totală şi ca sumă nerambursabilă solicitată, de 35,19 milioane lei (adică peste şapte milioane de euro). Contribuţia beneficiarului la bugetul total al proiectului este de peste 30 milioane lei, investiţia urmând a se finaliza după 18 luni.

Centrul se va întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, unde vor fi construite nouă hale şi nouă clădiri de birouri. Suprafaţa utilă nou creată a centrului de afaceri va fi de peste 16.000 de metri pătraţi. La finalizarea sa, Centrul de afaceri de lângă Braşov va avea 27 de angajaţi, iar în cadrul său vor activa cel puţin 15 microîntreprinderi, şapte întreprinderi mici şi o întreprindere mijlocie, care vor cuprinde minimum 350 noi locuri de muncă.

"Municipiul Braşov şi arealul său metropolitan reprezintă o zonă foarte importantă pentru investitori, la nivelul Regiunii Centru. Prin acest sprijin pe care îl oferă Uniunea Europeană, res­pectiv finanţarea nerambursabilă a investiţiilor în centre moderne de afaceri, în crearea de spaţii utile şi noi locuri de muncă, se creează facilităţi economice pentru cetăţenii întregii zone. Proiectele din mediul privat care atrag astfel investiţii sunt susţinute şi încurajate să se dezvolte, lucru care este benefic pentru dezvoltarea în ansamblu, atât a municipiului, cât şi chiar a Regiunii Centru. Acum, după semnarea contractului de finanţare, suntem pregătiţi să acordăm întregul nostru sprijin investitorului beneficiar al fondurilor, pentru ca proiectul să fie implementat corespunzător şi la timp. În acest fel utilizăm judicios fondurile europene alocate regiunii noastre pe acest domeniu al Programului Operaţional Regional. Practic, în acest moment am contractat integral suma de 28,43 milioane euro de care dispunem, dar încă mai sunt proiecte depuse, aflate în faza de evaluare sau precontractuală, precum şi în lista de rezervă", a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, firma care a obţinut finanţarea a avut anul trecut afaceri de 171.732 de lei, un profit de 7.416 lei şi a avut doar doi angajaţi. La numărul de telefon afişat pe site răspunde o altă firmă.

Obiectul de activitate al societăţii este "administrarea imobilelor pe bază de comision" şi "consultanţă pentru afaceri şi management".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro