Abonament gratuit

O lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România

M.A.
Miscellanea /

O lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România

Primul caz de coronavirus din România a fost diagnosticat în 26 februarie. O lună mai târziu, în ţara noastră sunt 906 cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese, iar 86 de oameni au fost vindecaţi. Dinntre cei decedaţi, 11 sunt bărbaţi şi 6 sunt femei, iar 9 dintre ei sunt persoane de peste 70 de ani. Majoritatea celor decedaţi aveau şi alte afecţiuni asociate.

Primul caz de coronavirus în România a fost confirmat la un tânăr de 25 de ani din judeţul Gorj, care a intrat în contact direct cu un cetăţean italian, confirmat după ce a plecat din România. La sfârşitul lunii, bărbatul a fost declarat vindecat.

În Bucureşti, primul caz de coronavirus a fost diagnosticat în 7 martie, acesta fiind un bărbat de 40 de ani care a venit de la Roma.

În 16 martie, la 20 de zile de la primul caz de coronavirus din România, a fost decretată starea de urgenţă

Primul deces la o persoană diagnosticată cu coronavirus a fost înregistrat în 22 martie. la o persoană cu cancer în fază terminală.

Până la acest moment, 17 persoane - 11 bărbaţi şi 6 femei - au decedat, opt dintre ei la Spitalul Judeţean Suceava, unde aproape 100 de cadre medicale sunt infectate sau suspecte de coronavirus şi unde managerul a fost suspendat din funcţie în urma unei anchete desfăşurate de Ministerul Sănătăţii.

Bărbaţii decedaţi au vârste între 52 şi 74 de ani, iar femeile au vârste între 63 şi 80 de ani, nouă dintre pacienţi având vârste peste 70 de ani. În cazul a 14 dintre ei sunt menţionate afecţiuni asociate.

Miercuri, erau internaţi la ATI 18 pacienţi, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi era bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau miercuri 6.016 de persoane pentru care erau în desfăşurare verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane erau în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Conform celei mai recente statistici, 86 de persoaneau fost declarate vindecate şi externate - 53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi, informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce noroc ca suntem aproape cel mai mare popor migrator!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie