O rezoluţie a PE susţine introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR şi carantină

J.P.
Internaţional / 25 februarie

O rezoluţie a PE susţine introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR şi carantină

Proiectul de rezoluţie privind stabilirea unei strategii a Uniunii Europene pentru un turism durabil, adoptat astăzi de Comisia pentru transport şi turism (TRAN), îndeamnă statele membre să includă sectoarele turismului şi călătoriilor în planurile lor de redresare şi să ia în considerare reducerea temporară a TVA pentru aceste servicii, susţinând totodată introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR şi carantina obligatorie, conform G4media.

Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi pentru şi 2 împotrivă, informează un comunicat de presă al Parlamentului European.

Europarlamentarii doresc introducerea unui certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR şi la cerinţele de carantină, odată ce există suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul, sau recunoaşterea reciprocă a procedurilor de vaccinare în statele membre.

Proiectul de rezoluţie îndeamnă, de asemenea, Comisia Europeană să ia măsuri pentru a restabili încrederea consumatorilor în sectoarele turismului şi călătoriilor, cum ar fi o certificare a standardelor minime de prevenire şi control al COVID-19.

"(...) Vrem să evităm erorile din trecut şi să punem în aplicare măsuri uniforme de călătorie, cum ar fi un protocol UE pentru teste efectuate înainte de plecare, un certificat de vaccinare şi un sigiliu sanitar european. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de această pandemie. Trebuie să fie inclus în mod corespunzător în planurile de redresare ale statelor membre", a declarat Claudia Monteiro de Aguiar (grupul PPE), raportor Parlamentului European.

Europarlamentarii mai propun înfiinţarea unei Agenţii Europene pentru Turism.

Rezoluţia privind stabilirea unei strategii a UE pentru un turism durabil urmează să fie supusă votului în plenul Parlamentului, cel mai probabil în luna martie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ticalosilor mizerabili ce sunteti. Carantina este impotriva drepturilor UE. Mizerabililor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro