O zonă a lumii a avut, deja, parte de cea mai călduroasă vară din istorie

Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 martie 2019

O zonă a lumii a avut, deja, parte de cea mai călduroasă vară din istorie

Încălzirea globală nu mai este un mit. Australia a avut parte de cea mai călduroasă vară de când sunt înregis­trate astfel de date, conform Biroului pentru Meteorologie.

Sute de recorduri individuale au fost depăşite în ultimele trei luni. Vremea călduroasă - cu 2,14 grade Celsius peste medie - a cauzat incendii de vegetaţie, pene de curent şi o creştere a persoanelor internate în spitale. De asemenea, animalele au avut de suferit, fiind relatate decese în masă a cailor sălbatici, liliecilor şi peştilor.

"Ceea ce a fost remarcabil este cât de răspândit şi lung a fost fiecare val de căldură, aproape toată lumea a fost afectată", a declarat climatologul Blair Trewin pentru BBC. Temperaturile le-au depăşit pe cele din 2012-2013 - precedentul record - cu un grad Celsius, a adăugat el, "o diferenţă mare pentru un record naţional". Conform News.ro, în ianuarie, Australia a avut parte de cinci dintre cele mai călduroase zile din istorie, aceasta fiind cea mai călduroasă lună din istorie. Fiecare stat şi teritoriu a fost afectat, însă în Australia de Sud, Victoria şi New South Wales s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi. Anotimpurile din ce în ce mai călduroase "vin pe fondul schimbărilor climatice", a informat Biroul pentru Meteorologie. Oficialii au confirmat că 2018 şi 2017 au fost al treilea, res­pectiv al patrulea, cei mai călduroşi ani din istoria Aus­traliei.

Raportul Stării Climei în 2018 al Biroului arată că schimbările climatice au determinat o creştere a fenomenelor de căldură extremă şi au intensificat alte dezastre naturale, precum seceta.

La nivel global, anul 2018 a fost al patrulea cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice, continuându-se astfel seria anilor caniculari, provocată de creşterea concentraţiilor de gaze cu efect de seră emise în atmosferă în urma activităţilor umane. Datele sunt oferite de Copernicus, serviciul privind schimbările climatice al Uniunii Europene. Temperaturile medii înregistrate anul trecut la suprafaţa Pământului au fost de 14,7 grade Celsius, cu 0,2 grade Celsius sub nivelul celor din 2016, cel mai călduros an înregistrat vreodată, potrivit primei evaluări a temperaturilor la nivel global, bazată pe datele colectate de-a lungul întregului an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro