Obligaţiunile ELKO Group sunt listate pe piaţa Nasdaq Baltic First North

S.B.
Piaţa de Capital / 14 iunie

Obligaţiunile ELKO Group sunt listate pe piaţa Nasdaq Baltic First North

Nasdaq (NDAQ) anunţă că obligaţiunile emise de ELKO Group (ELKO Grupa AS), companie din Letonia ce activează în zona de distribuţie de produse, soluţii IT şi electronice de consum, au fost admise la tranzacţionare pe piaţa de obligaţiuni Nasdaq Baltic First North de către Nasdaq Riga începând cu 14 iunie 2021, potrivit unui comunicat al ELKO, remis redacţiei.

Volumul emisiunii de obligaţiuni este de 20 de milioane EUR. Obligaţiunile au un randament nominal de 6% şi o scadenţă de 5 ani. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 EUR.

Această emisiune de obligaţiuni este cea mai mare pentru grupul ELKO. Peste 80 de investitori din statele baltice, Germania şi Malta au subscris - inclusiv bănci, fonduri de pensii, fonduri de investiţii, companii de asigurări şi investitori privaţi. Altum Capital Fund, pentru care aceasta a fost prima investiţie, a participat, de asemenea, ca investitor la tranzacţie.

"Cererea pentru IT şi electronice de larg consum a crescut rapid ca urmare a pandemiei, iar ELKO a încheiat anul trecut cu indicatori financiari record. Emisiunea de obligaţiuni ne-a oferit capitalul rulant pentru a răspunde în mod adecvat cererii pieţei, simultan cu gestionarea situaţiei induse de problemele din lanţul de aprovizionare şi de creştere a costurilor logistice", spune Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group. "Suntem mulţumiţi de succesul acestei emisiuni de obligaţiuni. A arătat că există un volum mare de capital privat în regiune şi că fondurile sunt gata să investească în companii stabile, cu perspective de creştere. Interesul pentru obligaţiuni în vederea diversificării structurii de finanţare a crescut în mod meritat. Este o alternativă excelentă la produsele de finanţare bancară", adaugă Dinsdorfs.

"ELKO şi-a început povestea de creştere la bursă în 2008. Cu această nouă listare de obligaţiuni, ELKO demonstrează că şi în timpul unei pandemii, companiile pot atrage investiţii. Sper că acest exemplu va inspira alte companii letone să folosească piaţa de capital baltică pentru a-şi accelera dezvoltarea, a-şi spori competitivitatea şi a promova capacitatea lor de export", spune Daiga Auziņa-Melalksne, CEO al Nasdaq Riga şi Head of the Nasdaq Baltic Market.

Emisiunea de obligaţiuni ELKO a fost administrată de compania financiară şi de investiţii Callidus Capital (în calitate de consultant financiar) împreună cu Signet Bank (în calitate de organizator al emisiunii).

Signet Bank este consilier certificat (Certified Adviser) pentru ELKO pe piaţa Nasdaq Baltic First North. First North este o piaţă de tranzacţionare multilaterală (MTF - Multilateral Trading Facility) adaptată pentru a sprijini companiile ambiţioase aflate în proces de creştere care doresc să strângă capital şi să obţină vizibilitatea şi credibilitatea unei companii publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro