DIKE

Obligaţiunile Patria Bank intră mâine la tranzacţionare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Obligaţiunile Patria Bank intră mâine la tranzacţionare

Obligaţiunile subordonate, negarantate şi neconvertibile în euro emise de Patria Bank intră mâine la tranzacţionare, pe piata reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile au fost emise în cadrul plasamentului privat desfăşurat la jumătatea lunii septembrie 2019.

În cadrul ofertei, încheiată cu success în două zile de la deschidere, au fost emise un număr de 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 500 de euro per obligaţiune şi o valoare totală de 5 milioane de euro. Dobânda este de 6,5% pe an, conform unui comunicat de presă al băncii.

"Emisiunea de obligaţiuni şi listarea acestora la BVB reprezintă paşi importanţi ce reiterează interesul băncii de a utiliza mecanisme de finanţare prin piaţa de capital (prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni). Astfel, strategia de finanţare prin piaţa de capital va continua şi în viitor", subliniază comunicatul citat.

Acesta arată că interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie confirmă tendinţa de creştere a băncii, rezultatele pozitive înregistrate în primele nouă luni de activitate din acest an, fiind în aceeaşi linie: rezultat operaţional pozitiv de 18,8 milioane lei şi profit net de 5,8 milioane lei: "Acest rezultat arată o evoluţie pozitivă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018: venitul net bancar a înregistrat o creştere de 11% (prin creşterea veniturilor nete din dobânzi cu 16,5% şi a veniturilor nete din comisioane cu 17,5%) pe fondul continuării acţiunilor menite să consolideze o structură bilanţieră optimă (îmbunătăţirea indicatorului «credite brute/depozite» - de la 57% la 31 decembrie 2018 la 65% la 30 septembrie 2019 şi o creştere a ponderii creditelor nete în total active - de la 45% la 31 decembrie 2018 la 51% la 30 septembrie 2019)".

Listarea pe piaţa noastră de capital a emisiunii de obligaţiuni subordonate de 5 milioane de euro lansate de Patria Bank va fi marcată, mâine, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la BVB.

Patria Bank a realizat un profit net de 5,83 milioane lei, în primele nouă luni ale acestui an, de la o pierdere netă de 19,86 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Venitul net bancar a crescut cu 11%, la 127 milioane lei.

Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat pentru primele şase luni ale anului curent un profit net de 2,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 23,3 milioane lei, în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie