Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

OBSERVATORUL EUROPEAN PENTRU DROGURI ŞI TOXICOMANIE:"15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an"

A.P.
Miscellanea /

"15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an"

15% dintre tinerii cu vârste între 15 şi 34 de ani din UE (adică aproximativ 18 milioane) au consumat canabis în ultimul an, potrivit Raportului european privind drogurile făcut public marţi de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie. La mare distanţă de canabis se află cocaina (2,4% dintre tinerii europeni), urmată de ecstasy (1,9% dintre tineri) şi amfetamine (1,2%), conform g4media.

Raportul arată că transporturile mari de droguri sunt interceptate în proporţie din ce în ce mai mare în UE, dar disponibilitatea drogurilor rămâne ridicată în statele membre UE. Alături de evoluţiile din sfera producţiei, înmulţirea interceptărilor de cantităţi mari de cocaină, răşină de canabis şi din ce în ce mai mult heroină transportate pe mare, deseori în containere intermodale, creează îngrijorări cu privire la infiltrarea grupurilor de criminalitate organizată în lanţurile logistice de aprovizionare, pe rutele de transport şi în porturile mari, potrivit raportului citat.

În 2018, în Europa au fost raportate aproximativ 1,3 milioane de capturi, cel mai frecvent fiind capturate produse din canabis. În 2018, cantitatea de răşină de canabis capturată în Uniunea Europeană a crescut la 668 de tone, de la 468 de tone în anul precedent. În 2018 s-au înregistrat creşteri considerabile într-o serie de ţări care, în general, capturează cantităţi mici de plantă de canabis. Un exemplu este Belgia, unde cele 17,3 tone capturate au însemnat de 18 ori mai mult decât cantitatea capturată în anul precedent.

Cantitatea de cocaină capturată în UE în 2018 a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată, însumând 181 de tone (138 de tone în 2017).

În 2018, cantitatea de heroină capturată în Uniunea Europeană a crescut la 9,7 tone, de la 5,2 tone în 2017, în principal ca urmare a capturilor individuale mari realizate în portul Anvers. În fiecare dintre anii 2017 şi 2018, Turcia a capturat în jur de 17 tone (17,4 şi, respectiv, 17,8 tone) de heroină, cele mai mari cantităţi din ultimul deceniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie