Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

OCEAN CREDIT:"Înregistrarea amânării ratelor la Biroul de Credit nu va afecta scorul de credit"

I.M.
Miscellanea /

"Înregistrarea amânării ratelor la Biroul de Credit nu va afecta scorul de credit"

Raportarea amânării ratelor la credite pentru clienţii persoane fizice cărora li se acceptă cererea de suspendare a obligaţiilor la plata ratelor nu va afecta scorul de credit, se arată într-un comunicat al Ocean Credit, remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, datele referitoare la suspendarea obligaţiilor la plata ratelor scadente sunt raportate de către bănci şi IFN-uri la Biroul de Credit şi înregistrate sub comentariul "Suspendare la plată".

Astfel, în perioada de suspendare la plată, creditorii transmit la fiecare scadenţă informaţii referitoare la faptul că rata şi valoarea plătită sunt zero, conform cerinţelor Biroului de Credit, însă aceste date nu vor afecta negativ scorul clientului după perioada de suspendare. 

"Scorul de credit, mai exact unealta folosită de instituţiile financiare pentru a urmări capacitatea de rambursare a celor care solicită un credit, nu va fi afectat de suspendarea la plată. Şi asta pentru că suspendarea la plată nu influenţează algoritmul de calcul al scorului de credit", explică Biroul de Credit, scorul de credit fiind generat pe baza a 5 indicatori principali:

istoricul de plăţi - 35%

suma datorată - 30%

durata istoricului de credite - 15%

creditele noi, în derulare - 10%

tipurile de credite accesate - 10%

Ocean Credit, IFN cu un puternic ADN de Fintech, pune la dispoziţia clienţilor una dintre primele soluţii din piaţă care afişează scorul de credit, calculat pe baza celebrului algoritm FICO extrem de popular in Statele Unite şi folosit şi de Biroul de Credit din România.

Cei care care vor să îşi afle scorul de credit sau să-l verifice periodic, o pot face oricând accesând platforma online Ocean Credit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS