Ocean Credit targetează 2.000 de clienţi în 2021 pentru o linie de credit de tip Revolving

G.U.
Bănci-Asigurări / 12 octombrie

Ocean Credit targetează 2.000 de clienţi în 2021 pentru o linie de credit de tip Revolving

Ocean Credit, primul startup fintech care a adus tehnologia de transfer de bani card2card pe piaţa de creditare din România, targetează 2.000 de clienţi până la finalul 2021 pentru Delfin, o linie de credit de tip Revolving care va putea fi accesată 100% online pe orice card de salariu, eliminând astfel nevoia unui card de credit sau overdraft, se arată într-un comunicat de presă.

Împrumutul Delfin poate fi transferat instant către orice card de debit din România, inclusiv cele emise de Revolut şi Monese cu BIN-uri româneşti. Operaţiunile de creditare şi debitare pentru aceste carduri vor avea loc în timp real, datorită tehnologiilor Mastercard MoneySend şi Visa Direct.

Radu Ciorbă, fondator al Ocean Credit şi al aplicaţiei Volt, a declarat: "Lucrăm la acest produs de mai bine de un an şi jumătate, timp în care am identificat atât lipsurile creditelor rapide, cât şi pe cele ale cardurilor de credit şi le-am transformat în beneficii incluse în pachetul Delfin. Aşa am ajuns să creăm un singur produs pentru toate nevoile de creditare, fie că este vorba de cheltuieli de reparaţii, cheltuieli medicale, cumpărături sau alte nevoie personale.

Delfin simplifică radical experienţa clienţilor noştri şi ne va diferenţia semnificativ în piaţă prin faptul că, odată ce clientul va primi o dobândă personalizată în funcţie de istoricul şi profilul său de risc, nu va mai fi nevoit să apeleze la alte credite pe termen scurt".

Spre deosebire de creditele clasice IFN, în cazul liniei de credit Delfin, clientul nu rambursează integral suma împrumutată, ci un minimum de plată lunar şi un cost fix doar pentru zilele în care a utilizat banii.

Produsul Delfin are trei limite de credit: 3.000 lei, 6.000 lei sau 9.000 de lei, clienţii urmând să plătească un cost fix, începând cu 0,10% pe zi, cu mult sub costul altor produse de împrumut Ocean şi de peste 10 ori mai mic decât media dobânzilor din piaţa creditelor rapide.

Credit disponibil în câteva minute

Noul produs este disponibil prin platforma https://www.oceancredit.ro/ Cei interesaţi pot accesa linia de credit Delfin în doar câteva minute, direct de pe telefon, tabletă sau computer, iar după aprobare banii pot fi retraşi instant pe orice card de debit.

Clientul îşi creează un cont Ocean Credit, unde îşi introduce datele de identificare şi informaţiile despre situaţia financiară. În continuare, verificarea eligibilităţii, inclusiv interogarea veniturilor la ANAF şi a istoricului de creditare, se realizează automat, iar acordurile din partea clientului sunt semnate online.

În cazul unui răspuns pozitiv, contractul se generează pe loc şi este semnat tot electronic. După semnarea contractului, suma este disponibilă în contul de client Ocean Credit. Mai departe, clientul decide cum va folosi linia de credit, având opţiunea de a transfera suma integral sau prin extrageri multiple, pe orice card de debit sau chiar pe mai multe carduri, în funcţie de nevoi.

În cazul Delfin nu există comisioane de analiză dosar, de administrare cont sau card sau alte comisioane de emitere, reînnoire, re-emitere. Suplimentar, clienţii pot scăpa de comisioanele care apar în cazul retragerilor cash de pe cardurile de credit, pentru că, odată virată linia de credit pe orice card de salariu, comisioanele de retragere de la bancomat vor fi în general foarte mici sau chiar zero, se menţionează în comunicat.

Ocean Credit a acordat credite în valoare de 30 mil. lei în ultimele 12 luni

Ocean Credit şi-a majorat în 2020 portofoliul de credite cu 60% şi a redus rata creditelor neperformante la 8%, datorită liniei de credit asigurată de TBI Bank şi a algoritmilor de inteligenţă financiară pentru managementul de risc. Astfel, compania îşi poate profila aplicanţii şi ajusta politica de preţ, reuşind să atragă clienţi cu o bonitate ridicată.

De altfel, cifrele arată că 80% dintre clienţii Ocean Credit accesează în continuare ofertele disponibile, iar mai bine de 50% dintre ei au aplicat în 2020 pentru un al doilea credit. Raportat la ultimele 12 luni, prin platforma Ocean Credit s-au acordat peste 10.000 de credite online, cu o valoare totală de 30 milioane de lei.

În primele 9 luni ale acestui an, Ocean Credit a depăşit numărul de credite acordate în 2020. Acest an a însemnat şi o majorare a valorii primului credit obţinut de către clienţii Ocean, în T3 creditul mediu fiind cu 300 lei mai mare decât media din T3 2020 şi cu 250 lei mai mare decât media T2 2021.

Tot în 2021, compania a încheiat cu succes un plasament privat de obligaţiuni, în valoare de 1,84 milioane de euro, finanţare care îi va permite să îşi continue ritmul puternic de creştere şi să-şi multiplice portofoliul de două ori până la finalul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro