Oferta de cumpărare a SIF Oltenia a fost suprasubscrisă de 13 ori

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Oferta publică de cumpărare de acţiuni SIF Oltenia (SIF5) a fost suprasubscrisă de 13 ori, în condiţiile în care indicele de alocare comunicat de către societatea Voltinvest, intermediarul ofertei, a fost de 0,0756237976, reiese dintr-un raport transmis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta publică de cumpărare a societăţii de investiţii financiare cu sediul în Craiova a vizat achiziţionarea a 19,62 milioane de acţiuni SIF5, reprezentând 3,3822% din capitalul societăţii, la un preţ de 2,5 lei/titlu.

Perioada de derulare a ofertei a fost de 28 ianuarie - 8 februarie.

Într-un comunicat în care anunţa operaţiunea de piaţă, SIF Oltenia arăta: "Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de SIF Oltenia, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, atât persoane fizice cât şi juridice, fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată, asigurându-se posibilităţi egale de receptare".

În data de 25 aprilie 2018, acţionarii societăţii de investiţii au aprobat un program de răscumpărare pentru cel mult 32,7 milioane de titluri SIF5, reprezentând maxim 5,637% din societate, preţul minim de achiziţie fiind de 1,5 lei/unitate, iar cel maxim de 2,5 lei/unitate, programul urmând să se desfăşoare pe o perioadă de douăsprezece luni.

Vineri, titlurile SIF5 au încheiat şedinţa de tranzacţionare la un preţ de 2,085 lei/acţiune, în scădere cu 0,71% faţă de referinţa din şedinţa anterioară.

În primele nouă luni ale anului trecut, societatea de investiţii financiare a afişat un profit net în valoare de 88,25 milioane de lei, în creştere cu 76% comparativ cu rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 50,32 milioane de lei.

Pentru finalul lunii decembrie 2018, SIF Oltenia raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 3,168 lei/unitate, care, raportat la cotaţia SIF5 din data de 15 decembrie, de 2,03 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 35,9%.

Capitalizarea de piaţă la BVB a SIF5 este de aproape 1,21 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS